banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Alman kamu bütçesinde rekor fazla

Almanya'da 2015 yılı kamu bütçe fazlası, 19,4 milyar avroyla Batı ve Doğu Almanya'nın 1990 yılında birleşmesinden bu yana elde edilen en yüksek seviyeye ulaştı

23 Şubat 2016 Salı 15:28
Alman kamu bütçesinde rekor fazla


Frankfurt - Almanya’da kamu bütçesi fazlası geçen yıl 19,4 milyar avro seviyesinde belirlenirken, bu rakam Batı ve Doğu Almanya'nın birleşmesinden bu yana elde edilen en yüksek bütçe fazlası oldu.
 

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, Almanya’da federal hükümet, eyaletler, yerel yönetim ve sosyal güvenlik fonunun gelirlerini kapsayan kamu bütçesi fazlası 2015 yılında 19,4 milyar avro olarak belirlendi.

Bu rakamlarla, Batı ve Doğu Almanya'nın 1990 yılında birleşmesinden bu yana elde edilen en yüksek kamu bütçesi fazlasına ulaşıldı.

Geçen yılki kamu bütçesi fazlası, ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'sının (GSYH) yaklaşık yüzde 0,6'sına karşılık gelirken, bir önceki yılın yüzde 0,3'lük oranı ikiye katlanmış oldu.

Ayrıca, 2014 yılında kamu bütçesi fazlası 8,9 milyar avro olarak belirlenmişti. 

Öte yandan, Almanya Maliye Bakanlığı 13 Ocak’ta Almanya'nın 2015 yılı federal bütçe fazlasının 6,1 milyar avroluk hedefin üzerine çıkarak 12,1 milyar avro seviyesinde gerçekleştiğini açıklamıştı.

(AA) Abdulselam Durdak

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4