banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Almanya, Brexit için bankacıları Frankfurt’ta topladı

Almanya, Brexit’i görüşmek için bankacıları Frankfurt’ta topladı

30 Ocak 2017 Pazartesi 21:34
Almanya, Brexit için bankacıları Frankfurt’ta topladı
 

Almanya Federal Finansal Denetleme Otoritesi, Brexit'e ilişkin özel meseleleri görüşmek üzere, yabancı bankaların yaklaşık 50 temsilcisiyle Frankfurt'ta bir atölye çalışması gerçekleştirdi 

BaFin Bankacılık Denetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lutz: "Brexit'i kutlamak için bir neden görmüyoruz. Fakat şimdi, pragmatik bir yaklaşımda bulunmalı ve kurumlara stratejik kararları için gerekli denetleyici açıklığı sağlamalıyız"

Frankfurt  -  Almanya Federal Finansal Denetleme Otoritesi (BaFin), Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmasıyla (Brexit) ilgili özel meseleleri görüşmek üzere, yabancı bankaların yaklaşık 50 temsilcisiyle Frankfurt'ta bir atölye çalışması gerçekleştirildiğini bildirdi.

BaFin’den yapılan açıklamada, atölye çalışmasından önceki haftalarda birçok kurumun, Almanya'da bakancılık alanındaki düzenleyici ve denetleyici meseleleri öğrenmek için BaFin ile temasa geçtiği ve Brexit’in bankalar için yasal çerçevede köklü bir değişikliğe neden olacağı ifade edildi.

Açıklamada, yabancı bankalardan yaklaşık 50 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada, risk yönetimi, Alman Menkul Kıymet Ticareti Yasası kapsamındaki uygunluk gereksinimleri, iç modeller için gerekenler, büyük riskleri düzenleyen kurallar, iyileşme planlamasına ilişkin hükümler ve yetkilendirme prosedürünün çeşitli yönleri üzerine odaklanıldığı kaydedildi.

BaFin Bankacılık Denetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Peter Lutz, toplantı sonrasında yaptığı konuşmada, "Brexit'i kutlamak için bir neden görmüyoruz. Fakat şimdi, pragmatik bir yaklaşımda bulunmalı ve kurumlara stratejik kararları için gerekli denetleyici açıklığı sağlamalıyız." değerlendirmesini yaptı.

Lutz, BaFin’in işlerini Almanya'ya taşımak isteyen kurumlara faaliyetleri için güvenilir bir temel oluşturmanın yanında Alman finans sektörü için oluşacak herhangi bir riskten de kaçındığına dikkati çekti.

Bu bağlamda, BaFin'in entegre Alman finans denetleyicisi olarak özel bir rolü olduğunu ve finansal piyasanın bütününü izlediğini belirten Lutz, "BaFin, gelecekte bir irtibat noktası olarak devam etmekten memnuniyet duyuyor." diye konuştu.

Frankfurt, Brexit sonrası Londra'dan ayrılmayı planlayan bankalar için en önemli alternatiflerden biri olarak görülüyor. 

Almanya'nın ekonomik gücü ve Frankfurt'un Avrupa Merkez Bankası'na ev sahipliği yapması Frankfurt'u cazip hale getiriyor. Ancak kentin, konut azlığı ve gece hayatı gibi bazı dezavantajlara da sahip olduğu belirtiliyor.

(AA) Abdulselam Durdak

Anahtar Kelimeler: Almanya BaFin Brexit

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4