banner3

18 Nisan 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi geriledi, ama istihdam eğilimi arttı

Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi, bu yılın kasım ayında önceki yılın kasım ayına kıyasla yüzde 3,5, bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 azaldı.

23 Aralık 2015 Çarşamba 14:22
Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi geriledi, ama istihdam eğilimi arttı
Frankfurt - Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) bugün açıkladığı verilere göre, Almanya'da 2015 yılı kasım ayı İthalat Fiyat Endeksi, yıllık bazda yüzde 3,5, aylık bazda ise yüzde 0,2 azalış kaydetti. Söz konusu endeks, eylül ve ekim aylarında sırasıyla yıllık yüzde 4 ve yüzde 4,1 geriledi. 

Enerji ithalat fiyatlarındaki gelişmeler, önceki yıl ve aylarda olduğu gibi endeksteki değişikliğe en büyük etkiyi yaptı.

Kasım ayında ham petrol ve madeni yağ ürünleri hariç tutulduğunda ise İthalat Fiyat Endeksi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,5 azaldı.

İhracat Fiyat Endeksi ise bu yılın kasım ayında yıllık bazda yüzde 0,3, aylık bazda yüzde 0,1 yükseldi. Endeks, eylül ayında yıllık yüzde 0,3 ve ekim ayında da yüzde 0,2 artış kaydetti. 

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi aralıkta arttı

Öte yandan Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi”, aralıkta 110,5 puana yükseldi.

Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), 2015 yılı aralık ayına ilişkin Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.

Anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Almanya'da kasımda 109,9 puan olan istihdam barometresinin aralık ayında 110,5 puana çıktığı bildirildi.

Açıklamada, Alman ekonomisinin sürekli yeni istihdam oluşturduğu ve istihdam dinamiğinin ivme kazandığı kaydedildi.

Hizmet sektörünün istihdam barometresine son aylarda olduğu gibi en büyük katkıyı yaptığı belirtilen açıklamada, "Benzer gelişmeler inşaat sektöründe de görüldü. Ilıman hava nedeniyle müteahhitler hala ek personel arıyor. Dağıtım sektöründeki olumsuz havaya karşın, toptancılar ve perakendeciler de daha fazla personel istihdam etme niyetinde" denildi.

Açıklamada, imalat sektöründe ise istihdama ilişkin olumlu gelişmelerin zayıf kalmaya devam ettiği ifade edildi.

 

Anahtar Kelimeler: AlmanyaIthalat_fiyat_endeksi

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4