banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Avro Bölgesi'nde ekonomik faaliyet rekoru

Avro Bölgesi'nde ocak ayı öncü bileşik PMI, 58,6 puana ulaşarak son 139 ayın en yüksek seviyesine çıktı

24 Ocak 2018 Çarşamba 13:19
Avro Bölgesi'nde ekonomik faaliyet rekoru
 


IHS Markit Economics Başekonomisti Williamson: Avro Bölgesi, iş faaliyetinin yaklaşık 12 yıldır görülmeyen bir hızda genişlemesiyle 2018'de hızlı bir başlangıç yaptı.


FRANKFURT - Avro Bölgesi'nde ocak ayı öncü bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 58,6 puana yükselerek beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in öncü verilerine göre, Avro Bölgesi bileşik PMI aralık ayında 58,1 iken ocak ayında 58,6 puana yükseldi. 

Son 139 ayın en yüksek seviyesini gören endeks, 57,9 puanlık piyasa beklentisinin de üzerinde gerçekleşti.

Avro Bölgesi'nde ocak ayı öncü imalat sanayi PMI ise aralık ayındaki 60,6 puandan 59,6 puana inerek son 2 ayın en düşük seviyesine gerilerken, 56,7 puandan 57,6 puana çıkan öncü hizmet sektörü PMI ise 125 ayın en yüksek seviyesini gördü. 

Avrupa’nın en önemli ekonomisi Almanya'da ocak ayı öncü bileşik PMI 58,9 puandan 58,8 puana ve imalat sanayi PMI de 63,3’ten 61,2 puana geriledi. Hizmet sektörü PMI ise 55,8 puandan 57 puana çıktı. 

IHS Markit Economics Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, “Avro Bölgesi, iş faaliyetinin yaklaşık 12 yıldır görülmeyen bir hızda genişlemesiyle 2018'e hızlı bir başlangıç yaptı. Büyümenin hızlanması, anket verilerini, yüzde 1'e yaklaşan süper güçlü bir üç aylık oranda genişleyen ekonomiyle tutarlı olan bölgeye itiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Şirketlerle gerçekleştirilen ankete dayanan PMI verisi, Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve büyümesine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul edilirken, endekste 50 puanın üzeri ekonomik genişleme olarak görülüyor.

(AA) Abdulselam Durdak

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4