banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Ayna ayna var mı benden daha zengin olan?

Bilançosunu açıklayan Köln Katolik Kilisesi dudakları uçuklattı: Kilisenin serveti 3,35 Milyar Euro.

18 Şubat 2015 Çarşamba 14:25
Ayna ayna var mı benden daha zengin olan?
 Tarihinde ilk defa Alman kanunlarına uygun şekilde bilançosunu açıklayan Köln Katolik Kilisesi herkesi hayretlerde bırakan bir servete sahip olduğunu ortaya koydu. Yapılan açıklamaya göre kilisenin serveti, 3,35 Milyar Euro. Kilisenin finansal varlıklarının değeri ise 2,4 Milyar. Açıklanan bilançoda başta Dom Katedralindekiler olmak üzere satılamaz ve değer biçilemez durumdaki tarihi ve dini sanat eserleri yer almıyor.

Açıklanan 2013 bilançosuna göre kilisenin bu yıla ait iş hacmi 811 Milyon Euro ve 59 Milyon kar görünüyor. Kilisenin elindeki kıymetli kağıtlara ve taşınmazlara ilişkin fonlara ait varlık 2,4 Milyar Euro olarak görünüyor.

Bir Kardinal yönetimindeki Köln Katolik Kilisesi (Erzbistum Köln), 2 milyon üzerinde üye ile Almanya'daki en güçlü kilise hüviyetinde. Faaliyet alanı Köln, Bonn, Leverkusen, Düsseldorf, Solingen gibi şehirlerin yer aldığı Kuzen Ren Westfalya eyaletinin bir bölümünü kapsıyor.

Son yıllarda yaşanan finansal skandalların Kilise'yi mecbur olmamasına rağmen bilançosunu açıklamaya ittiği yorumları yapılıyor. Kilise yetkilileri, bilançodaki rakamların büyük görünmesine rağmen işlerinin zor olduğunu, çünkü tarihi eser hüviyetindeki 600 civarında kilise ve diğer binanın bakımından sorumlu olduklarını, bunun üzerlerinde büyük bir yük olduğunu ifade ediyorlar.


Anahtar Kelimeler: KölnBaşpiskoposluk

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4