banner3

23 Nisan 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

El Örgüsü Sektöründe Bir Numarayız

Almanya'nın Köln kentinde açılan "Uluslararası El İşi ve Hobi" fuarına 43 ülkeden 939 firma katılırken, Türkiye fuarda 22 firmayla temsil edildi.

20 Mart 2016 Pazar 14:30
El Örgüsü Sektöründe Bir Numarayız
 
Uluslararası El İşi ve Hobi Fuarı'na katılan Kartopu Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Karabel: "El örgüsünde dünya lideri bir ülkeyiz. Dünyadaki pazarı bizim gibi üretici firmalar yönlendiriyor. Pazarları analiz edip, ülke olarak yıllık 200-250 milyon dolar civarındaki ithalat hacmini artırmak istiyoruz" dedi.

Köln - Almanya'nın Köln kentinde açılan "Uluslararası El İşi ve Hobi" fuarına 43 ülkeden 939 firma katılırken, Türkiye fuarda 22 firmayla temsil ediliyor.

Köln fuar merkezinde her yıl açılan fuarda, tuhafiye ürünlerinden dikiş makineleri için hazırlanan bilgisayar yazılımlarına, aksesuardan düğmeye kadar çok sayıda sektörel yeni ürün sergileniyor.

Fuara katılan Kartopu Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Karabel, el işi dendiğinde genel olarak çok büyük bir ürün grubunu temsil ettiğini, bu gruba genel olarak el işi hobisi dendiğini, grup içinde örgü, dikiş, nakış, takı tasarımı, mum yapımı, sabun yapımı, kağıt hobisi, boyama gibi çok sayıda alan olduğunu söyledi.

Karabel, Türkiye'nin kültürüyle de çok alakalı olan örgü ve örgü ipliği alanında dünyada lider ülke konumunda olduğunu belirterek, "Dünyadaki pazarı bizim gibi üretici firmalar yönlendiriyor. O yılki trendleri, renkleri, ürünleri belirleyen ve bunları tüm dünyaya aynı anda lanse eden ülke olarak bez varız ve bununla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Firma olarak dünyada yaklaşık 65 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Karabel, dünya pazarlarını analiz edip ülke olarak yıllık 200-250 milyon dolar civarındaki ithalat hacmini gelecek yıllarda artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Alize Pazarlama Müdürü Enis Hallaçoğlu,Türkiye'de el örgüsü sektöründe dünyada iddialı firmaların olduğunu, üretilen özel ürünler ve modanın takip edilmesi sayesinde sektör olarak Türkiye'nin önemli bir noktada bulunduğunu belirtti. 

Hallaçoğlu, el örgüsünün eski zamanlarda kalmış geleneksel bir şey olduğu düşünülse de, bunun aksine genç kuşağın el örgüsüne hızlı şekilde adapte olduğunu, el örgüsünün güncel hayatta her zaman moda olduğunu, bu bilincin de gün geçtikçe Türkiye'de de arttığını söyledi. 

El örgüsü hediyelerin kişiye özel olduğunu ve bu özelliği ile el işi hediyelerin diğerlerinden ayrıldığını ifade eden Hallaçoğlu, "Bugün her birimiz anneannemizin ya da babaannemizin ilk ördüğü kazağı unutamayız. Yani el örgüsü sadece bir materyal değil sosyal bir durumdur. Hediyeleşmede el örgüsü kullanımı gittikçe artıyor çünkü bir örgü verilecek kişiyi düşünerek örülür, bunu hiçbir yerden satın alamayız. Bu özgün bir durumdur, hediyeleşmede bu bilinç artıyor ve bu da sektörümüzü olumlu yönde etkileyen etkenlerden biridir" dedi.

Çeşitli moda defilelerine de sahne olan fuar bugün sona erecek.

(Mesut Zeyrek)

Anahtar Kelimeler: Elişi_ve_hobi_fuarı Köln

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4