banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Mısır ile Almanya arasında 238 milyon avroluk yatırım anlaşması

Mısır Elektrik Bakanlığı ile Elsewedy Electric ve Siemens şirketleri arasında 6 trafo istasyonu inşa edilmesini içeren anlaşma imzalandı.

23 Aralık 2015 Çarşamba 14:15
Mısır ile Almanya arasında 238 milyon avroluk yatırım anlaşması
Kahire - Mısır Elektrik ve Yenilebilir Enerji Bakanlığı ile Elsewedy Electric ve Alman Siemens şirketleri arasında 238 milyon avro değerinde 6 trafo istasyonu inşa edilmesini içeren anlaşmanın imzalandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Elsewedy ve Siemens şirketleri ile imzalanan 238 milyon avro tutarında 6 trafo istasyonu inşa edilmesini öngören anlaşmaya ilişkin projenin 18 ayda tamamlanacağı belirtildi.

Siemens’in halihazırda Beni Suveyf, El-Burlos ve başkent Kahire’nin doğusunda inşa edilmesi planlanan yeni idari başkentte, toplam 14 bin 400 megavat kapasitesinde 3 elektrik santrali inşaatının devam ettiği ifade edilen açıklamada, inşa edilecek 6 trafo istasyonunun söz konusu enerjinin ulusal elektrik ağına bağlanmasında yardımcı olacağı kaydedildi.

Mısır Elektrik Bakanlığı, 14 Mart’ta Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen "Geleceğin Mısır'ı" başlıklı ekonomi kongresi çerçevesinde, enerji alanında Alman "Siemens" şirketiyle 10 milyar dolar değerinde, yatırım anlaşması için mutabakat zaptı imzalandığını açıklamıştı.

(AA) Hussein Abd El-Fettah, Daniel Gallego

Anahtar Kelimeler: AlmanyaMısırYatırım

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4