banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Türkiye DRUPA'ya 43 firma ile katıldı

Almanya'nın Düsseldorf kentinde devam eden Drupa 2016 Kağıt, Matbaa ve Etiket Fuarında, Türkiye 43 firmayla temsil ediliyor

09 Haziran 2016 Perşembe 14:46
Türkiye DRUPA'ya 43 firma ile katıldı
 

Almanya'nın Düsseldorf kentinde devam eden "Drupa 2016 Kağıt, Matbaa ve Etiket Fuarına" 55 ülkeden bin 899 firma katılırken, Türkiye fuarda 43 firmayla temsil ediliyor. Düsseldorf fuar merkezinde açılan ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olarak kabul edilen fuarda, sektörün son yenilikleri sergileniyor.

Düsseldorf - Almanya'nın Düseldorf kentinde devam eden "Drupa 2016 Kağıt, Matbaa ve Etiket Fuarına" 55 ülkeden bin 899 firma katılırken, Türkiye fuarda 43 firmayla temsil ediliyor.

Düsseldorf fuar merkezinde açılan ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olarak kabul edilen fuarda, sektörün son yenilikleri sergileniyor.

90 yıldır Türkiye'de kağıt ve matbaa sektöründe hizmet veren Mopak Satış uzmanı Umut Benzeş, fuarda AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç piyasadaki hedeflerinden sonra artık üretimlerinin yüzde 40'ını yurt dışına ihraç ettiklerini, yurt dışındaki pazar paylarını arttırmak için "Drupa" fuarına katıldıklarını belirtti.

Dünya kağıt sektöründe Türkiye'nin iyi bir konumda olduğunu dile getiren Benzeş, "Son yıllarda ülkemizde çok büyük yatırımlar yapıldı. Şu an için yurt dışındaki rakiplerimize oranla çok güçlü durumdayız ve ülke bilinirliği açısından iyi bir yerde olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Oyka kağıt ve ambalaj firmasının satış müdürü Kürşad Devecioğlu de Türkiye'nin kağıt sektöründe daha iyi yerlere geleceğini düşündüklerini belirterek, "Bu anlamda firma olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Ülke olarak çeşitli gruplarda ciddi bir kağıt tüketimi var. Gerek yatırım gerekse yetişmiş iş gücü anlamında daha kat etmemiz gereken bir yol olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Matbuu.com online matbaacılık yetkilisi Murat Er ise Drupa fuarına Avrupa'ya da seslerini duyurmak, dünyada var olduklarını göstermek, yurt dışındaki partnerleri ile ikili görüşmeler yapıp diyaloglarını arttırmak, aynı zamanda Türkiye'yi temsil etmek için bu önemli fuara katıldıklarını dile getirdi. 

Dünya sektörüne bakıldığında Türkiye'nin üretemediği hiç bir ürün olmadığını söyleyen Er, Türkiye'nin bu sektörde dünya standartlarını yakaladığını, matbaacılık sektörünün ömrünün uzun yıllar daha süreceğini düşündüklerini sözlerine ekledi.

Yeni nesil 3 boyutlu yazıcıların da tanıtıldığı fuar yarın sona erecek.

(AA) Mesut Zeyrek

Anahtar Kelimeler: DRUPA_Düsseldorf Almanya

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4