banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

28 Şubat millet iradesini hiçe saydı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 28 Şubat'ın millet iradesini hiçe sayan bir süreç olduğunu söyledi.

28 Şubat 2016 Pazar 23:03
28 Şubat millet iradesini hiçe saydı
 Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "28 Şubat millet iradesini hiçe sayan bir süreçtir"

''Dünyanın neresinde ne yaparlarsa yapsınlar terördür. Teröristin iyisi kötüsü yoktur. Bizim için terör kötüdür ve hepsi lanetlenmelidir. Hepsine karşı dostlar, müttefikler beraber savaşmalıdır''

Köln - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 28 Şubat'ın millet iradesini hiçe sayan bir süreç olduğunu söyledi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, okuduğu bir şiir nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Türkiye Cumhuriyetinde bir karar verildiğini ve bir gazetenin o dönem ''Muhtar bile olmaz'' manşetini attığını ifade etti.

Kılıç, ''O gazete manşetini attıkları Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu an Türkiye'nin 12. ve seçilmiş ilk cumhurbaşkanı. Her hafta külliyede muhtarlarla bir araya gelerek sohbet ediyor'' dedi.

Türkiye'de 28 Şubat girişimleri olduğu kadar ondan sonra 27 Nisan girişimleri de olduğuna dikkati çeken Kılıç, ''28 Şubat millet iradesini hiçe sayan bir süreçtir. Milletin iradesini temsil eden bir başbakan tarafından 'yeter durun karar milletindir' denildi ve bugüne geldik. Artık Türkiye'de çok farklı şeyleri konuşuyoruz. Alman dostlarımızla çok farklı şeyleri konuşuyoruz'' diye konuştu.

Çağatay Kılıç Türkiye'de Avrupalı Türkler için "gurbetçi" kelimesinin kullanılmamasını isteyerek, şunları kaydetti:

''Biz entegrasyondan bahsettiğimiz zaman, entegrasyon diye yola çıktığımız zaman, 'gurbetçi' kelimesini kullandığımızda bir yerde hata ediyoruz. Biz Almanya'da gurbetçi değiliz. Biz diyorum çünkü ben de bu ülkede doğdum büyüdüm. Entegrasyonun artık bir konu olduğunu düşünmüyorum. 55 yılda gelen gelmiş, dönen dönmüş ama kalan da kalmış Almanya'nın gelişimine katkı vermiş. Yeri gelmiş zihnini yeri gelmiş bedenini ortaya koymuş. Bugün güvenlik açısından baktığımızda Almanya'da görev yapan Türk kökenli polis, asker, parlamentoda milletvekilleri var. Nereden geldiklerini önemsemiş olmalarını istiyoruz.''

Çağatay Kılıç Almanya'da 8 Türk'ü öldüren ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasına da değinerek, ''NSU davasında şekillenmiş olan o örgütün çökertilmesi ve teröre karşı işbirliğimizin en üst seviyede gösterilmesi noktasında Alman makamlarına güveniyoruz'' dedi.

PKK ve PYD'nin terör örgütü olduğunu vurgulayan Kılıç, ''Dünyanın neresinde ne yaparlarsa yapsınlar terördür. Teröristin iyisi kötüsü yoktur. Bizim için terör kötüdür ve hepsi lanetlenmelidir. Hepsine karşı dostlar müttefikler beraber savaşmalıdır'' diye konuştu.

Almanya'da Türk vatandaşları için çifte vatandaşlık hakkının verilmesini isteyen Çağatay Kılıç, genel kurula misafir olarak gelen Hristiyan Demokrat Parti (CDU) milletvekili Oliver Wittke'ye seslenerek, ''Ona şunu söylemek istiyorum. 55 yıldır bu ülkede yaşayan ve artık misafir olmayan gurbetçi olmayan, Almanya'nın asli unsuru olan göçmen kökenli insanlara çifte vatandaşlık hakkını lütfen verin. Onlar bu hakkı aldıklarında şartsız ama şartsız olarak bu hakkı aldıklarında, bu ülkeye, Türkiye'ye, insanlığa çok daha büyük hizmetler yapacaktır'' ifadelerini kullandı.

(AA) Cüneyt Karadağ

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4