banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

4 DİTİB'li görevlinin evinde arama

Federal Başsavcılık 4 din görevlisinin evinde arama yaptırdı.

15 Şubat 2017 Çarşamba 17:05
4 DİTİB'li görevlinin evinde arama
 

İntertürk - Köln


DİTİB'e yönelik casusluk soruşturması kapsamında Alman Federal Savcılığı Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde 4 din görevlisinin evinde arama yaptırdı. İmamların DİTİB'e bağlı olarak çalıştıkları ve Türkiye'de FETÖ olarak adlandırılan Gülen hareketi mensupları aleyhinde casusluk şüphesi altında oldukları iddia ediliyor.

İddialar arasında, Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki şüphelilerin içlerinde 5 öğretmenin de bulunduğu 28 kişi hakkında ve 11 kuruluş hakkında bilgi toplayarak Köln Başkonsolosluğuna ilettikleri de var. Şimdiye kadar casusluk şüphesi altındaki 15 imamdan ikisinin Türkiye tarafından geri çağrıldığı iddia ediliyor. 

Spiegel dergisine göre Ocak ayı sonunda yapılması düşünülen aramalar Angela Merkel'in Türkiye ziyareti ve şüphelerin kuvvetli olmaması nedeniyle ertelendi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alman Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD) 'DİTİB'den iddiaları eksiksiz ve acilen aydınlatmasını bekliyoruz. DİTİB üzerinde Türkiye'nin büyük bir etkisi söz konusu; DİTİB bundan arınmalı ve Diyanetten ayrılmalı' şeklinde konuştu. Yeşiller Partisi'nin Meclis Grubu sözcüsü Volker Beck ise Maas'ı geç devranmak ve fıkra anlatmakla suçlayarak DİTİB'e karşı daha etkin ve kararlı gidilmesi gerektiğini savundu.

Konuyla alakalı olarak DİTİB'den yapılan açıklamada ise aramaların konutlarla sınırlı olduğu ifade edildi ve ''DİTİB suçlamarın ortaya çıkmasından hemen sonra olayın aydınlatılması için yoğun çaba göstermiştir. Buna rağmen din görevlilerinin özel ikametgahlarında yapılan bu aramalar, Müslüman toplumu arasında yanlış anlaşılmaya ve şaşkınlığa sebep olmuştur. DİTİB, Federal Başsavcılığa, suçlamaların aydınlatılması için yardım etmeye devam edecektir'' görüşlerine yer verildi.

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4