banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

AB heyetinden Erbil ziyareti

Kürdistan İslami Birlik Partisi Yekgirtu lideri Fereç, AB heyeti ile görüştü

01 Şubat 2016 Pazartesi 00:10
AB heyetinden Erbil ziyareti
 Erbil - Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) lideri Muhammed Fereç, bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) heyeti ile bir araya geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil'deki parti merkezinde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Yekgirtu Politbüro Üyesi Halil İbrahim, daha sonra görüşmede ele alınan konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

AB heyeti ile bölgedeki durum konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu aktaran İbrahim, "Kürdistan'ın siyasi, güvenlik ve ekonomik durumunun yanı sıra iç savaş ve terör olaylarından dolayı bölgeye akın eden sığınmacılar ele alındı. Misafir heyet, bölgenin karşı karşıya olduğu kriz konusunda destek vereceklerini belirtti" ifadelerini kullandı.

İbrahim, ayrıca "Terör örgütü DAEŞ ve ekonomik krizin bölge için oluşturduğu tehlike konusunda heyetle hemfikir olduklarını" dile getirdi.

KDP ve AB heyeti toplantısı

AB heyeti daha sonra IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkilileriyle ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası Politbüro Sorumlusu Fazıl Mirani, toplantıda gündeme gelen konularla ilgili şu bilgileri aktardı:

"AB heyeti ile bölgede meydana gelen gelimeler, siyasi ve ekonomik durum geniş bir şekilde ele alındı. Kürdistan'ın bağımsızlığı için yapılması gündemde olan referandum da görüşüldü ancak misafir heyettekiler bu referanduma karşı görüş veya destek belirtmedi. Görüşmenin diğer bir bölümünde Erbil ve Bağdat arasındaki ilişkiler konuşuldu."

AB heyeti, Yekgirtu ve KDP yetkilileri ile yaptıkları görüşme öncesi de Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komela) Genel Sekreteri Ali Bapir ile bir araya gelmişti.

AB heyetinin yarın da Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi yetkilileri ile de görüşmesi bekleniyor.

(AA) İdris Okuducu

Anahtar Kelimeler: Ab Erbil Kuzey_ırak

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4