banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

''AB Türkiye'ye daha çok para vermeli''

Berlin'deki görüşmelerde Türkiye Avrupa Birliği'nin mülteci konusunda daha çok sorumluluk almasını istedi

22 Ocak 2016 Cuma 15:06
''AB Türkiye'ye daha çok para vermeli''

Berlin - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Berlin'de Almanya Şansölyesi Angela Merkel tarafından resmi törenle karşılandı. 

Federal Şansölyelik Tören Alanı'ndaki karşılamada iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından, Başbakan Davutoğlu tören kıtasını selamladı. Davutoğlu ve Merkel, heyetlerini birbirlerine tanıtmalarının ardından tokalaşarak poz verdi.

Törende Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Davutoğlu ve Merkel, karşılama töreninin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapmak üzere Federal Şansölyelik Binası'na geçti. 

Sızan haberlere göre Türk tarafı mülteci probleminin halli için Avrupa Birliği'nin daha fazla sorumluluk üstlenmesini istedi. Yorumcular bunun, daha önce sözü edilen 3 milyarlık yardımın arttırılması anlamı taşıdığını ifade ediyorlar. Alman tarafının ise daha ziyade Avrupa'ya mülteci gelişinin önlenmesi için Türkiye tarafından alınacak tedbirlerin arttırılması üzerinde durduğu söyleniyor.

Konu ile ilgili olarak Alman Haber Ajansı dpa'ya bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şimdiye kadar sözü verilenlerin sadece politik irade beyanı olduğunu, tüm yükü Türkiye'nin çekmesini beklemenin doğru olmadığını ifade etti.

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4