banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

ABD’de silahlı çiftlik sahipleri milli parkı işgal etti

Silahlı çiftlik sahipleri hükümeti protesto için bir milli parkın idari binasını işgal etti.

03 Ocak 2016 Pazar 22:13
ABD’de silahlı çiftlik sahipleri milli parkı işgal etti
 ABD’de bir tabiat parkı çatışma alanına dönüştü. Amerikan hükümetini protesto eden silahlı bir halk savunma birliği ve bir grup aktivist Oregon eyaletinde bir tabiat parkının merkezini işgal etti. Grubun lideri Ammon Bundy’nin CNN’e telefonda yaptığı açıklamaya göre silahlı grup kaç gün, kaç hafta, hatta daha fazla ne kadar gerekirse binada kalmakta kararlı. Kasabanın şerifi ise, halkı bölgeden uzak durması konusunda uyardı.

Protestoların sebebi, iki çiftlik sahibinin devlet arazisini kundaklama suçu ile ağır hapis cezalarına çarptırılmaları. Suçlamalara göre baba ve oğul çiftlik sahipleri kaçak avcılığın izlerini silmek için yangın çıkardılar. İddia nedeniyle baba 3 ay, oğul ise bir yıl hapiste yattıktan sonra hakimin tekrar 3 yıl ceza vermesi olayları ateşledi. Karar nedeniyle hafta sonunda 300 kişilik bir grup Burns kentinde protesto gösterisi yapmıştı.

Protestocuların işgal ettiği Malheur National Wildlife Refuge, 320 üzerinde kuş türünün toplandığı dünyanın önemli tabiat koruma alanlarından birisi olarak biliniyor. Çiftlik sahipleri, Amerikan hükümetinin arazilerini ellerinden almak istediğini ve bu nedenle çeşitli bahanelerle baskı uyguladığını iddia ediyorlar.

The Oregonian gazetesine bir açıklama yapan grup lideri Ammon Bundy, kan akmasını istemediklerini, ancak polis silah kullanırsa ölene kadar direneceklerini söyledi. Yanında 100 kadar silahlı militan bulunan A. Bundy öte yandan halkı silahlarıyla yanlarında yer almaya çağırdı. Henüz kan akmaması sevindirici bulunurken, hadisenin nasıl sona ereceği merakla bekleniyor. 

Anahtar Kelimeler: AbdIşgalci_çiftçiler

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4