banner3

18 Nisan 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

ABD’den akıl almaz gerekçeyle vize iptali

ABD İngiliz ailenin vizesini ‘müslüman‘ olduğu için son anda iptal etti.

23 Aralık 2015 Çarşamba 15:19
ABD’den akıl almaz gerekçeyle vize iptali
Mohammad Tariq Mahmood, kardeşi ve aile fertleri akraba ziyareti ve Disneyland’ı görmek gayesi ile Amerika Birleşik Devletleri’ne uçmak için Londra-Gatwick havaalanında uçağa binmek üzere iken vizelerinin iptal edildiği haberini alarak şoka uğradılar. Kimsenin açık bir neden bildirmemesine rağmen herkes 11 kişilik ailenin müslüman olduğu için uçağa alınmadığını biliyor. Çünkü yaşanan son hadiseler müslüman olan herkesin şüpheli görünmesine yol açmış durumda.

Alman yayın organı Stern’in İngiliz Guardian gazetesine dayandırarak verdiği habere göre son zamanlarda birçok müslüman İngiliz’in ABD’ye gidişi hiçbir gerekçe gösterilmeden engellenmekte. Son olay bardağı taşırdığından Başbakan David Cameron da konu ile yakından ilgilenmekte.

Bilindiği gibi Paris ve San Bernandino saldırılarından sonra hem Avrupa’da hem de Amerika’da müslüman karşıtı söylemlerde ve saldırılarda önemli artış gözlenmekte. Bu arada ‘Müslümanlar ABD’ye sokulmasın‘ diyen Donald Trump gibi tahrikçi politikacıların ırkçı ve popülist söylemleri havanın daha da gerginleşmesine yol açmakta.

En büyük arzuları Disneylan’ı ve Universal film stüdyolarını görmek olan 8-19 yaşları arasındaki çocukları ile seyahatleri engellenen müslüman iş adamlarına 13.340 Amerikan dolarındaki bilet paraları da iade edilmiyor. Konunun üzerinde hassasiyetle durulmasını isteyen bir grup İngiliz politikacı, vatandaşların dinlerine ve renklerine göre ayrılmaması gerektiğini savunuyorlar.

Anahtar Kelimeler: AbdVizeIslamofobi

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4