banner3

18 Nisan 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

ABD'den Rusya'ya Suriye için yeni teklif

ABD yönetiminin Rusya'ya, iki ülkenin Suriye'deki askeri ilişkilerini derinleştirecek yeni bir iş birliği teklifi sunduğu iddia edildi.

01 Temmuz 2016 Cuma 01:17
ABD'den Rusya'ya Suriye için yeni teklif
 

Washington - ABD yönetiminin Rusya'ya, iki ülkenin Suriye'deki askeri ilişkilerini derinleştirecek yeni bir iş birliği teklifi sunduğu iddia edildi.

 

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesinde Josh Rogin imzalı makaleye göre, ABD ile Rusya'nın Suriye'deki askeri iş birliğini derinleştirecek öneri, bizzat ABD Başkanı Barack Obama tarafından imzalandı.

 

Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından güçlü bir şekilde desteklenen öneriye ABD Savunma Bakanı Ash Carter'ın karşı çıktığı ancak sonuçta Başkan'ın imzaladığı bu teklifi kabul ettiği belirtildi.

 

Rusya'ya hedef tespiti ve koordinasyon için teknik destek

Teklifte, ABD'nin, Nusra Cephesi'ni bombalayan Rusya'ya hedef tespiti ve koordinasyon gibi konularda teknik destek vermesi öngörülüyor.

 

Öneriye göre, Rusya da buna karşılık Esed rejiminin, ABD'nin terörist olarak görmediği ılımlı muhalifleri vurmasını engelleyecek. ABD, bu grupların kesin yerlerini Rusya'ya bildirmeyecek ancak Esed rejiminin hava saldırısı düzenlememesi gereken coğrafi bölgeleri iletecek.

 

Ancak makalede, Esed rejiminin sivilleri vurmasını engellemesi konusunda Rusya'yı göreve çağıran Obama yönetiminin, bu sefer Moskova üzerinde nasıl etkin olacağı sorusuna ayrı bir parantez de açıldı.

 

Öneri kabul edilse bile Rusya'nın veya Esed rejiminin verdiği sözde durmaması halinde ne tür bir yaptırımın olabileceğine ilişkin herhangi bir ifadenin teklifte yer almaması da eleştirildi.

 

"Suriye'de doğru şeyleri yapmaları halinde Ruslarla çalışmak isteriz"

Pentagon'daki bir basın toplantısında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD Savunma Bakanı Carter, "Suriye'de doğru şeyleri yapmaları halinde Ruslarla çalışmak isteriz" dedi.

 

(AA) Hakan Çopur

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4