banner3

18 Nisan 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

AB'ye "gangster" benzetmesi

İngiliz aşırı sağcı lider Farage: "Mafya gibi davranıyorsunuz, bize rehin muamelesi yapıyorsunuz. Biz sizin rehineniz değiliz. Gitmekte özgürüz"

06 Nisan 2017 Perşembe 09:05
AB'ye
 

Paris - Avrupa Birliği (AB) ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağcı eski Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisinin (UKIP) Lideri Nigel Farage, AB'yi önce "mafya"ya, daha sonra da bunu düzelterek "gangster"e benzetti.

Farage, Avrupa Parlamentosunun Strazburg'daki oturumunda, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması (Brexit) süreciyle ilgili oturumda konuşma yaptı.

AB'nin birlikten çıkması karşılığında Birleşik Krallık'tan 50 milyar dolar talep ettiğini belirten Nigel Farage, AB'nin Birleşik Krallık'tan taleplerinin mantıksız olduğunu ve mümkün olmadığını söyledi.  

Farage, "Mafya gibi davranıyorsunuz, bize rehin muamelesi yapıyorsunuz. Biz sizin rehineniz değiliz. Gitmekte özgürüz." dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani'nin, Nigel Farage'ın konuşmasını bölerek, parlamenterleri "mafya" gibi hareket etmekle suçlamasının uygun olmadığını belirtti ve bunu değiştirmesini istedi.

Bunun üzerine Farage, "Sizi anlıyorum. Sayın Başkan, ulusal duyarlılıklarınızı anlıyorum ve bunu 'gangster' olarak değiştiriyorum. Bize böyle davranılıyor." diye konuştu.

(AA) Murat Ünlü

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4