banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

AfD kafayı sünnete ve minareye takmış

Almanya'daki AfD (Almanya için Alternatif) isimli aşırı sağcı parti müslümanlar ve yahudiler için sünnet yasağı getirilmesini istiyor.

11 Mart 2016 Cuma 18:01
AfD kafayı sünnete ve minareye takmış
 

İntertürk-Köln

Almanya'nın aşırı sağcı ve yabancı düşmanı partilerinden AfD, ülkedeki müslümanlar ve yahudiler için sünnet yasağı istiyor. Geçen hafta sonu yapılan Hessen seçimlerinde yüzde on üzerinde (%11,9) oy alan ve bu hafta sonu yapılacak seçimlerde ne kadar oy alacakları merak edilen partiye göre, sünnet insanlık onuruna aykırı bir uygulama.

Ülkedeki minarelere de karşı olan AfD, minarelerin İslamın hakimiyet sembolü olduğunu iddia ediyor. Konuyu gündeme taşıyan Das Bild gazetesi, yasak teklifinin Nisan ayı sonunda Stuttgart'taki parti kongresinde ele alınacağını bildirdi. Bild'in haberine göre AfD sünneti temel insan haklarına aykırı görüyor ve bunu da insanlık onuruna aykırılık, insan vücudunun dokunulmazlığını ve çocuğun seçme hakkını ihlal gerekçesine dayandırıyor.

AfD'nin yasak talepleri bununla kalmıyor, İslam karşıtı parti İslamiyetin hükümranlık sembolü olduğu gerekçesi ile minare yapılmasına ve ezan okunmasına da karşı çıkıyor. AfD ayrıca şoksuz hayvan kesimine ve kurban kesiminin de yasaklanmasından yana.

Gözlemciler AfD'nin popülist yaklaşımlarının ve nefret söylemlerinin ne kadar etkili olduğunun bu hafta sonu 3 eyalette yapılacak seçimlerde görüleceğini ifade ediyorlar.
Anahtar Kelimeler: Afd Almanya Aşırı_sağ

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4