banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Akif Pirinççi'ye halkı tahrikten ceza

Ünlü kriminal romancısı Akif Pirinççi yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkı tahrikten' 5100 € cezaya çarptırıldı.

14 Mart 2017 Salı 20:22
Akif Pirinççi'ye halkı tahrikten ceza
 

İntertürk - Köln

Almanya'da yaşamakta olan ünlü kriminal romancı Akif Pirinççi, Köln'de geçtiğimiz yılbaşı gecesinde yaşananlar ile alakalı yaptığı açıklamaları nedeniyle halkı tahrik ve hakaret suçlarından mahkum oldu. Bonn Asliye ceza mahkemesi sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre 58 yaşındaki yazar, günlük 30 avrodan 170 gün hesaplanmak suretiyle toplamda 5100 avroluk cezaya çarptırıldı.

Mahkeme, Akif Pirinççi'nin 10 Ocak 2016 tarihinde kendi internet sayfasında yayınlanan ve Almanya'daki yabancılara ağır hakaret ve küfürlerle dolu açıklamasını 'fikir ve ifade hürriyeti' kapsamında değerlendirmedi. Mahkeme Pirinççi'nin açıklamalarının fikir hürriyeti arkasına saklanarak yabancılara hakaret olduğuna karar verdi.

Bonn mahkemesi Akif Pirinççi'yi ayrıca Kasselli bir cinsel konular araştırmacısı bayana hakaretten de mahkum etti. Bu mahkumiyetlerle A. Pirinççi'nin şimdiye kadar aldığı mahkumiyet sayısı üç oldu.

Kriminal romancı Akif Pirinççi son yıllarda başta AfD (Alternatif für Deutschland = Almanya için Alternatif) partisine ve diğer aşırı sağ hareketlere destek veren, Türklere, Müslümanlara ve diğer yabancılara karşı saldırgan tutumu ile tepki çekiyor.   

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4