banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Alman İstihbaratından el-Kaide'ye ödeme

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı (Alman İç İstihbaratı) El Kaide’ye ödeme yapmış

15 Şubat 2016 Pazartesi 13:47
Alman İstihbaratından el-Kaide'ye ödeme
İntertürk

Alman İç İstihbaratı (Anayasayı Koruma Teşkilatı) Berlin’de İslamcı gruplar içinde bulunan bir muhbire El Kaide’ye verilmesi için para vermiş. Şimdi olayın ‘terör örgütüne destek’ olarak tanınıp tanınmadığı inceleniyor.

Die Welt gazetesinin haberine göre Federal Başsavcılık Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV)’nin bir çalışanına yönelik yabancı bir terör örgütüne destekten dolayı soruşturma başlattı.

"Berliner Morgenpost"un Federal Başsavcılıktan edindiği bilgilere göre haberalma teşkilatı 2010 yılında İslmcı grupların içinde bulunan bir muhbir üzerinden El Kaide için para ödemesinde bulunmuş. Gazetenin haberine göre yetkililer tarafından başlatılan soruşturma ’’ismi belirli olan bir kişi ve ismi belirsiz olan diğer kişiler’’ hakkında yürütülüyor.

Ceza kanununa göre bir terör örgütüne desteğin cezası beş yıla kadar hapis öngörülüyor. Habere göre soruşturma İslamcı gruplardan ayrılan eski muhbir İrfan Peçi’nin ifadesine dayanıyor.

Peçi geçen yaz piyasaya çıkan ’’Cihatçı’’ isimli kitabında Berlin’de İslamcı gruplar içinde önemli bir yöneticinin güvenini kazanmak için 500 EURO yardımda bulunulması istendiğini yazıyor. Peçi, BfV’den bir istihbarat subayının paranın El Kaide’ye verileceğinden haberinin olduğunu söyledi. Paranın ödenmesi istihbaratta bulunan hukuk uzmanları tarafından incelendikten sonra BfV’nin resmi personeli tarafından da onaylamış.

Habere göre Peçi paranın BfV tarafından sadece bu iş için tedarik edildiğini söylemiş. Peçi daha önce de BfV’nin bilgisi dahilinde Alman Taliban Mücahitleri’nin bir irtibat personeline 300 EURO ödemiş. Peçi’nin ajanlığı 2010 yılında yapılan bir duruşma esnasında BfV tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Alman İç İsitihbarat Teşkilatı terör örgütü El Kaide’ye yapılan para aktarımı konusunda "Morgenpost" Gazetesine herhangibir açıklama yapmaktan kaçındı. Federal Hükümet yetkilileri ise daha önce bu yoldaki suçlamaları reddetmişti.

Yeşiller Partisi Milletvekili Hans-Christian Ströbele olayın kişi veya kurum gözetmeksizin, tamamıyla açığa kavuşturulması talabinde bulundu. "Berliner Morgenpost" Gazetesi, Yeşiller Milletvekili Ströbele’nin şu şekilde konuştuğunu aktardı: ‘‘Bir terör örgütünün Alman (halkının) vergileri ile iç istihbarat veya onun muhbirleri tarafından finanse edilmesi tahammül edilemez’’.
Anahtar Kelimeler: El-kaide Almanya

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4