banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Alman silahları pazara düştü

Alman Stern dergisinin iddiasına göre Almanya'nın IŞİD'e karşı Kürtlere verdiği silahlar pazarlarda satılıyor

22 Ocak 2016 Cuma 14:20
Alman silahları pazara düştü


Almanya'nın önemli haftalık dergilerinden Stern'in internet sitesinde yayınlanan bir haberdeki iddiaya göre IŞİD'e karşı mücadelede kullanılmak üzere Peşmergelere verilen Alman silahları pazarda karaborsaya düşmüş durumda. Dergi iddiasını Alman 3. Televizyon kanalları WDR ve NDR muhabirlerinin Kuzey Irak'tan geçtiği haberlere dayandırıyor.

Muhabirlerin Erbil ve Süleymaniye'de yaptıkları araştırmalara göre Almanya'nın IŞİD'e karşı kullanılması maksadı ile Kuzey Irak yönetimine verilen Alman ordu silahları G3 makineli tüfekler ve Walther P1 tabancalar silah pazarlarında satılmakta. Haberde, silahların üzerinde ordu malı olduklarını gösteren BW (Alman Ordusu) işaretlerinin de durduğu belirtiliyor.  

Bilindiği gibi Almanya 2014 yılından bu yana Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne IŞİD'e karşı mücadelede ihtiyacı olduğu gerekçesiyle değişik silahlar göndermekte ve askeri eğitim vermekte. Silah sevkiyatının başlangıcından itibaren konu Alman kamuoyunda bir kaç kez gündeme gelmiş ve denetimlerin daha ciddi yapılması üzerinde durulmuştu.

NDR ve WDR muhabirlerinin tespitlerine göre G3 makineli tüfekler pazarda 1450 - 1800 Amerikan Doları arasında alıcı bulurken, orijinal paketindeki Walther P1'in fiyatı 1200 Dolar civarında. Almanya'ya iltica talebinde bulunan eski bir peşmerge ise Irak'tan kaçışını finanse etmek için Kalaşnikov silahını sattığını söyledi.

Alman Savunma Bakanlığı yetkilileri ise konunun sorumlusunun Bölgesel Kürt Yönetimi olduğunu, kendilerinin silahların akibetlerini tek tek takip etme imkanlarının bulunmadığını ifade ettiler. 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4