banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Alman üniversitelerinde mescitler kapatılıyor

Dortmund ve Essen üniversitelerinin ardından Berlin Teknik Üniversitesi de mescitleri kapatma kararı aldığını duyurdu.

27 Şubat 2016 Cumartesi 14:22
Alman üniversitelerinde mescitler kapatılıyor
İntertürk

Almanya'da üniversitelerin peşpeşe mescitleri kapamaya başlaması şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı. 

Bir müddet önce Essen ve Dortmund Üniversitelerinin okul içindeki mescitleri kapatmalarının ardından şimdi de Berlin Teknik Üniversitesi cuma namazı için kullanılan spor salonu dahil tüm mescitleri kapatma kararı alındığını açıkladı.

Dortmund Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada kapatma kararı bayanların ayrımcılığa tabi tutulmasına ve üniversitelerin dinler karşısında nötral olması gerekliliğine dayandırılmıştı.

Berlin Teknik Üniversitesi Başkanı Christian Thomsen ise kararın devlet okullarında okul ve kilise (ibadet yeri) ayrılığına dayandırdıklarını ifade etti ve 14 Mart'tan     itibaren okuldaki mescitlerin kapanacağını, cuma namazı için kullanılan spor salonunun da artık verilmeyeceğini söyledi.

Yıllardır hizmet veren ibadet yerlerinin kapatılmasının selefistlerle alakalı olmadığını, bu yolda bir bilgiye de sahip olmadıklarını belirten Thomsen, Berlin'de çok sayıda cami bulunduğunu, öğrenci ve çalışanların ibadet için yakındaki camileri kullanabileceklerini ifade etti.

Thomsen, gelecek hafta Perşembe günü islami kuruluş temsilcileri ile bir görüşme yapacak. Öte yandan üniversitede spor salonunun cuma namazı için tahsis edilmesini talep eden dilekçeyi yüzlerce kişinin imzaladığı belirtildi. Okuldaki müslüman öğrenciler karara tepki göstererek 'bu uygulama sadece aşırıların ve selefilerin değirmenine su taşır' dediler.   

Anahtar Kelimeler: Alman_üniversiteleri Mescit

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4