banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Almanların Merkele güveni azaldı

Forsa İnstitut tarafından Stern dergisi için yapılan anket Almanların Merkel'e güveninin azaldığını gösteriyor. Geçen yıl %65 olan güven oranı şimdi %54 seviyesinde.

17 Şubat 2016 Çarşamba 13:14
Almanların Merkele güveni azaldı
 İntertürk

Almanya'nın önemli araştırma kuruluşlarından Forsa İnstitut'un Stern dergisi için yaptığı güvenirlilik anketi ilginç sonuçlar ortaya koydu. Ankete göre Almanlar en çok işverenlerine güveniyorlar. Almanlardaki işverene güven oranı % 82. Geçen yıl bu oran % 75 idi.

Anket Almanların Merkel'e güveninin de azaldığını gösteriyor. Alman Başbakana geçen yıl %65 olan güven oranı şimdi %54 seviyesinde. Bu düşüşün büyük ölçüde mülteci krizinden kaynaklandığı yorumu yapılıyor.

Öte yandan geçen yıl % 84 olan polise güven oranı % 77'ye inmiş durumda. Aynı ankete göre Alman ordusu için güven oranı ise % 55'ten % 60'a çıkmış. Hükümete ve Meclis'e güven oranlarında da geçen yıla göre yüzde 8 ve 6'lık bir düşüş var; Almanların hükümete ve meclise güvenleri ancak % 44 seviyesinde. Avrupa Birliğine güven ise daha az, % 35. 

Ankete göre medyaya güven oranı % 35 (geçtiğimiz yıl % 44). Politik partilere güveni % 19 gibi çok düşük bir seviyede olan Almanların üniversitelere (% 80), doktorlara (% 78), yerel yönetimlere (% 75), Anayasayı Koruma Örgütü'ne (% 72) ve okullara (% 71) güveni bir hayli yüksek.

Papa'ya güvenleri % 60'tan % 50'ye düşen Almanlar dini cemaatlere de büyük bir güvensizlik içerisinde. Yapılan ankette protestan kilisesine % 45, Yahudi Merkez Konseyi'ne % 44, katolik kilisesine % 27, Müslümanlar Merkez Konseyi'ne ise ancak % 21 güven duyulduğu görülüyor. Almanların İslam'a güvenleri de % 21 seviyesinde.   

Stern tarafından açıklanan anket sonuçlarına göre Alman halkının en az güvendiği kesimlerin başında reklam şirketleri (% 10) geliyor. Borsa'ya (% 16) ve menecerlere (% 13) güven de en alt sıralarda.
Anahtar Kelimeler: Angela_merkel Forsa_institut

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4