banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya İncirlik'e asker gönderdi

DAEŞ ile mücadelede uluslararası koalisyona destek vermek amacıyla Suriye’de keşif yapacak Tornado uçakları için görevlendirilen yaklaşık 100 Alman askeri, İncirlik Hava Üssü’ne gitti.

05 Ocak 2016 Salı 10:10
Almanya İncirlik'e asker gönderdi

Berlin - Almanya'nın, DAEŞ ile mücadelede uluslararası koalisyona destek vermek amacıyla Suriye’de keşif uçuşları yapacak Tornado uçakları için görevlendirdiği yaklaşık 100 askerin İncirlik Hava Üssü’ne gittiği bildirildi.
Alman Ordusu Sözcüsü Thomas Müllen yaptığı açıklamada, pilot, teknisyen ve yer personeli ile keşif uçuşlarında elde edilen görüntülerin değerlendirilmesinde görev yapacak uzmanların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik ekibin Hamburg’dan yola çıkarak, uçakla İncirliğe gittiğini söyledi.

Müllen,  DEAŞ ile mücadelede Suriye'de istihbarat toplamak için 4 Tornado keşif uçağının da yarın İncirlik Hava Üssü’ne doğru havalanacağını kaydetti.

Aralık ayında Alman askerlerinin yapacağı göreve hazırlamak için İncirlik'e gönderilen 2 Tornado uçağının muhtemelen gelecek hafta geri döneceğini ifade eden Müllen, Almanya'ya dönecek bu uçakların yerine keşif teknolojisiyle donatılmış 2 Tornado uçağının gönderileceğini kaydetti.

Keşif uçaklarının ocak ayı ortasında göreve başlayabileceği bildirildi.

Almanya Federal Meclisi, Alman hükümetinin talebiyle DAEŞ ile mücadelede uluslararası koalisyona destek vermek amacıyla 6 Tornado keşif uçağı, Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle'ü korumak için 1 firkateyn ile 1 yakıt ikmal uçağından sorumlu bin 200 personelin, 1 yıl süreyle görev yapmasına izin veren askeri tezkereyi aralık ayında kabul etmişti.


(AA) Erbil Başay
Anahtar Kelimeler: AlmanyaIncirlik

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4