banner3

23 Nisan 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya PKK şiddetine kayıtsız

Almanya, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini yasaklamasına rağmen örgüt üyelerinin Türk vatandaşlarını hedef alan şiddet eylemlerine göz yumdu.

22 Mart 2017 Çarşamba 13:42
Almanya PKK şiddetine kayıtsız
 

Terör örgütü PKK militanlarının, 2016'da Türk vatandaşlarına, iş yerlerine, camilere ve derneklere yönelik yaptığı en az 42 saldırının büyük çoğunluğunda Alman polisi failleri yakalayamadı 

PKK'nın Almanya'daki saldırılarında 19 Türk vatandaşı yaralandı, 26 bina ve araçta hasar meydana geldi 

Berlin - Almanya, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini yasaklamasına rağmen örgüt üyelerinin Türk vatandaşlarını hedef alan şiddet eylemlerine göz yumdu. 

Geçen yıl Türk iş yerleri, dernekleri ve camilerini hedef alan 42 saldırı düzenleyen terör örgütü üyeleri, bu saldırılarda 19 Türk vatandaşını yaraladı. Kuru sıkı tabanca, kesici aletlerin yanı sıra yanıcı ve patlayıcı maddelerin de kullanıldığı terör eylemlerinde, 26 bina ve araçta da hasar meydana geldi.

PKK terör örgütüne karşı ciddi bir mücadele yürütmeyen Alman polisi, bu saldırılarla ilgili yaklaşık 38 soruşturma açtı ancak bunların büyük bölümü sonuçsuz kaldı. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 39 PKK üyesinin çoğu serbest bırakılırken, yalnızca 5 terör örgütü üyesi tutuklandı. 

Cami derneklerine saldırılar 

Geçen yıl 12 Ocak'ta Heilbronn'daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camisi yakınında kuru sıkı tabancayla ateş ederek bölgedekileri tehdit eden PKK terör örgütü üyeleri, 9 Kasım 2016'da Oldenburg'daki DİTİB camisi derneğine, yanıcı ve patlayıcı maddelerle saldırı düzenledi. 

Terör örgütü üyeleri, 17 Kasım 2016'da da Stade'deki Ulu Cami'nin camlarını indirdi, caminin duvarına terör örgütünün sloganlarını yazdı. 

Almanya genelinde yaklaşık 8 cami ve cami derneği, PKK militanlarının saldırılarına hedef oldu. 

UETD şubeleri kundaklandı

PKK terör örgütünün, geçen yıl en yoğun hedef aldığı kurum da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) oldu.

UETD'nin Dinslaken'daki temsilciliğine 22 Mart'ta, Grevenbroich'taki temsilciliğine de 26 Mart'ta molotof kokteyli ile saldıran terör örgütü üyeleri, 29 Mart'ta ise UETD'nin Hamburg temsilcisinin aracını kundakladı. 

Yine geçen yıl, UETD'nin Münih, Leverkusen ve Essen kentlerindeki temsilcilikleri terör örgütü tarafından hedef alındı.

PKK üyeleri, Kiel, Lübeck, Köln ve Hamburg kentlerindeki sokak gösterileri sırasında da Türk vatandaşlarına saldırarak, 19 kişiyi yaraladı. Terör örgütü yandaşları, gösterilerde yakınından geçtikleri Türklere ati iş yerlerine saldırarak buralarda hasara yol açtı. 

PKK'nın Almanya'daki faaliyetleri

Almanya'da 1993 yılında yasaklanmasına rağmen PKK, kurduğu çeşitli dernekler aracılığıyla kültürel faaliyetler kisvesi altında propaganda yürütmeye devam ediyor, zorla haraç topluyor, örgüte eleman temin ediyor.

Almanya'nın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatının (BfV) son raporuna göre, terör örgütü PKK'nın ülkede 14 binden fazla üyesi ve yandaşı bulunuyor. 

PKK ile bağlantılı gençlik gruplarının, şiddet eylemlerini sosyal medya hesapları üzerinden üstlenmeleri, serbestçe propagandalarını sürdürmeleri dikkati çekiyor.

Terör örgütü PKK, Almanya'yı propaganda ve lojistik faaliyetlerinin yanı sıra mali kaynaklarını geliştirmek için de kullanıyor. 

Alman iç istihbarat teşkilatı BfV'ye göre, PKK'nın yalnızca 2015 yılında Almanya'da topladığı para 13 milyon avroyu geçiyor. 

Gözlemciler, Almanya'da PKK'nın zorla toplanan haraçlar, uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer yasa dışı yollarla temin ettiği gelirlerin yanı sıra çok daha büyük mali kaynağa sahip olduğunu tahmin ediyor.

(AA) Cüneyt Karadağ

Anahtar Kelimeler: Almanya PKK

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4