Berlin - Almanya'nın Leipzig kentindeki Eyüp Sultan Camisi'ne bu sabah kimliği bilinmeyen kişilerce saldırı düzenlendiği bildirildi.
Cami Derneği Başkanı İsmail Özgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah namazı için saat 04.30 civarında camiye gelen imamın, caminin dış cephesine zarar verildiğini fark ettiğini söyledi.
"Duvarı siyah boyayla boyamışlar ve hakaret içeren sözler yazmışlar. Yeni yaptırdığımız levhalara da zarar verildi." diyen Özgan, imam durumu fark ettiğinde boyanın ıslak olduğunu, bu nedenle saldırının saat 4.00 civarında düzenlendiğini tahmin ettiklerini söyledi.
Özgan, polisin olay yerine geldiğini ve soruşturma başlattığını belirterek kamera görüntülerini de polise teslim ettiklerini bildirdi.
Almanya'da bu hafta başında Berlin'de bir Türk derneğine saldırıda bulunulmuş, dün de Freiburg kentinde bir camiye gamalı haç çizilmişti.
(AA) Erbil Başay
FC Köln’ün Cami siluetli forması satışa...
Neonaziler Almanya’da İç Savaş Peşinde
Toplumsal müesseselere güven kaybı Almanya...
KRV'daki İslam Din Dersi düzenlemesine eleştiri
Euro-İslam tartışmaları sürüyor
Almanya'da Müslümanlara saldırılar korkutucu...
Avrupalı aşırı sağcılara Trump desteği
Irkçı katile cezaevi kıyağı
Yorumlar