banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya'da her 3 kişiden biri ayrımcılığa uğruyor

Ayrımcılığa Karşı Mücadele Dairesi Başkanı Lüders: "Almanya'da ayrımcılığa karşı hukuki mücadele yetersiz. Din ayrımcılığına karşı davalar nispeten az"

19 Nisan 2016 Salı 16:11
Almanya'da her 3 kişiden biri ayrımcılığa uğruyor
 

Almanya'da yaklaşık her 3 kişiden biri ayrımcılığa uğruyor. Alman hükümetinin Ayrımcılığa Karşı Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ayrımcılık konusunda yaptıkları geniş çaplı bir araştırma sonucuna göre Almanya'da yaşayan insanların yüzde 31,4'ünün geçen 2 yıl içinde ayrımcılığa uğradığını söyledi.

Basın toplantısına ayrımcılık konusundaki uzmanlar Prof. Dr. Naika Foroutan ve Steffen Beigang da katıldılar.

Berlin - Almanya'da yaklaşık her 3 kişiden biri ayrımcılığa uğruyor.

Alman hükümetinin Ayrımcılığa Karşı Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ayrımcılık konusunda yaptıkları geniş çaplı bir araştırma sonucuna göre Almanya'da yaşayan insanların yüzde 31,4'ünün geçen 2 yıl içinde ayrımcılığa uğradığını söyledi. 

Araştırmaya 14 yaşından büyük 18 binden fazla kişinin katıldığını ifade eden Lüders, en fazla ayrımcılığın istihdam piyasasında yaşandığını, bu alanda vatandaşların yüzde 48,9'unun ayrımcılığa uğradığını kaydetti. 

Almanya'da yaşayanların yüzde 14,8'inin yaşından, yüzde 9,2'sinin cinsiyetinden, yüzde 8,8'inin farklı din ve dünya görüşünden, yüzde 8,4'ünün de etnik kökeninden dolayı ayrımcılığa uğradığını belirten Lüders, ayrımcılığa karşı hukuki mücadelenin genel olarak yetersiz olmasından da üzüntü duyduğunu aktardı. 

"Almanya'da ayrımcılığa karşı hukuki mücadele yetersiz" diyen Lüders, ayrımcılığa uğrayan insanların yaklaşık yüzde 60'ının buna karşı harekete geçtiğini, çoğunun danışma amacıyla gerekli mercilere başvuruda bulunduğunu, yüzde 17,1'inin buralarda şikayette bulunduğunu ve sadece yüzde 6,2'sinin dava açtığını dile getirdi.

"Din ayrımcılığına karşı davalar nispeten az" şeklinde konuşan Lüders, ayrımcılığa karşı mücadelede ne kadar fazla dava açılırsa, ayrımcılığa uğrayan insanların o kadar fazla ortaya çıkacağını, bunun da kendi araştırmalarının daha verimli olmasını sağlayacağını bildirdi.

Lüders, Almanya'da 18 Ağustos 2006'da yürürlüğe giren Eşit Muamele Yasasının, ülkede yaşayan insanları, ırk ve etnik kökenlerinden, yaş ve cinsiyetlerinden, dini görüşlerinden, özürlü olmalarından ve cinsel tercihlerinden dolayı ayrımcılığa uğramalarına karşı koruduğunu sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan diğer konuşmacılar da, dini ve etnik ayrımcılıkta ağırlıklı olarak genç Müslümanların ayrımcılığa maruz kaldığını söyledi.

(AA) Berlin Bürosu

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4