banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya’da Imamların etkisi çok fazla

İslam Bilimcisi Ralf Ghadban Almanya’da bulunan camilerin yarısından fazlasında Batı karşıtı bir İslam vaaz edildiğini iddia ediyor.

27 Ocak 2016 Çarşamba 13:07
Almanya’da Imamların etkisi çok fazla

İntertürk 

Berlin’li İslam bilimcisi Ralf Ghadban demokrasi karşıtı İslam-i ruhbanların(!) dindar Müslümanlara yönelik etkisinin çok fazla olduğundan şikayetçi.

Protestan Haber Ajansı ’’idea’’ya konuşan Lübnan doğumlu Siyaset Bilimcisi Almanya’da bulunan camilerin yarısından fazlasında Batı karşıtı bir İslam vaaz edildiğini söylüyor. Bu imamların kendilerine danışan cemaate batıya karşı tutum ile cevap verdiğini iddia ediyor.

Ghadban, siyasal İslam’ın temsilcileri olarak nitelediği İslam Cemaati Milli Görüş, Almanya Müslümanları Merkez Konseyi ve İslam Kültür Merkezleri Birliği için İslam-i şeriat yasalarının yön belirleyici olduğunu dile getiriyor. Ralf Ghadban ayrıca, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)’in yönünün ise Türk hükümetine göre belirlendiğini söylüyor.

İslam ve siyaset bilimcisi Ghadban, modern Türkiye’nin kurucusu Kemal Atatürk’ün (1881-1938) zamanında din-devlet ayrımının kabul edildiği ve dinin özel hayata girdiğini, ancak mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bunu bu şekilde görmediğini savunuyor.

Ghadban’a göre bunun sonucu olarak ’’Almanya’da yıllardan beri toplumun İslamlaşması söz konusu.’’ Ghadban yukarıda adı geçen dört (İslam-i) teşkilatın Alman kamuoyunda ’’kadın-erkek ayrımını İslam-i normlara göre’’ diretmek istediklerini söylüyor. Ghadban, bunun örneğin kızlara yönelik ayrı yüzme dersleri isteği ve başörtüsü davalarında ki taleplerden de anlaşıldığını aktarıyor. 

(Yasin Baş)
Anahtar Kelimeler: Almanya Imamlar Ditib

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4