banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Almanya'da Mültecilere 5 ayda 1100 saldırı

Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Almanya'da mültecilere karşı yılbaşından bu yana 1100 saldırı gerçekleştiğini açıkladı.

29 Mayıs 2016 Pazar 14:06
Almanya'da Mültecilere 5 ayda 1100 saldırı
 

İntertürk


Almanya'da mültecilere ve onlara gönüllü olarak yardımcı olanlara karşı saldırıların sonu gelmediği gibi gittikçe artıyor. Alman İçişleri Bakanı Thomaz de Maiziere'nin (CDU) açıklamaları bu korkunç gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. İçişleri Bakanı yılbaşından bu yana yapılan saldırıların 1100'ü aştığını belirtti. De Maiziere yaşananları Alman toplumunun kısmen adileşmesi (Teilverrohung) olarak değerlendirdi.

Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yapılan tespitlere göre göçmenler dışında bu bağlamda göçmenlere yardım edenlere, gazetecilere ve politikacılara saldırılarıların sayısı 245'i buluyor ve bunların 186'sı doğrudan aşırı sağ motifler taşıyor. Funke Medya Grubu'na konuşan de Maiziere, yılbaşından bu yana göçmen yurtlarına karşı 449 saldırı gerçekleştiğini, bunlardan 45'inin kundaklama ve 5'inin bombalı saldırı olduğunu açıkladı. Yurtlar dışında mülteci adaylarına yapılan saldırı sayısı ise 654 ve bunlardan 107'sinde kaba kuvvet kullanımı söz konusu.

Geçen yılla kıyaslandığında bu yıl yapılan saldırıların 5 misli arttığı görülüyor. Dikkati çeken bir başka husus ise son aylarda ülkeye gelen mülteci sayısında gerileme olmasına rağmen saldırıların artma hızının yükselerek sürmesi. 

Konu hakkında açıklama yapan SPD başkan yardımcısı Ralf Stegner ise gelişmelerin alarm verici olduğunu, bu konuda pazartesi günü (yarın) saldırılara karşı gerekli tedbirlerin alınması için bir çağrı yapılmasına ilişkin önerge vereceklerini söyledi.

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4