banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya'da Müslümanlara saldırılar korkutucu boyutta

2018 yılında Almanya genelinde Müslümanlara ve camilere karşı 813 saldırı kaydedildi.

02 Nisan 2019 Salı 20:37
Almanya'da Müslümanlara saldırılar korkutucu boyutta
 

İntertürk-Osnabrück
Yasin Baş


"Neue Osnabrücker Zeitung" Gazetesinin verdiği bir habere göre, geçen yıl Almanya genelinde Müslümanlara ve camilere karşı 813 saldırı kaydedildi. 2017’de gerçekleşen 950 İslam düşmanı ve Müslüman karşıtı suç ile kıyaslandığında rakamlarda bir gerileme söz konusu olmasına rağmen, 2018'de Müslümanlara karşı gerçekleştirilen yaralama olaylarında büyük bir artış gözlemlendi. 32 yaralının istatistiklere yansıdığı 2017’de bu sayının 2018’de 54’e tırmanması da dikkat çekti. Federal Sol Parti’nin İçişleri Bakanlığı’na yönelttiği soru önergesinin cevabından alınan bu bilgileri "Neue Osnabrücker Zeitung" Gazetesi bugün (Salı) okuyucuları ile paylaştı. Ancak Federal Hükümet yaptığı açıklamada sonradan gelebilecek bildirimlerin asıl rakamları daha da yukarıya doğru çıkartacağı endişesine vurgu yaptı.

Resmi makamlar saldırıların faillerinin neredeyse tamamının aşırı sağcılar olduğu yönünde değerlendirmelerde bulunuyorlar. PKK gibi terör örgütlerinin camilere yaptıkları saldırıların ise habere yansımaması dikkat çekti. Resmi görevliler saldırılar arasında nazi işaretleri, tehdit mektupları, hakaretler, mala zarar verme ve kışkırtma gibi suçların bulunduğunu söylüyorlar. Ancak bakanlık zararın miktarı hakkında bir bilgi veremediklerini de ekliyor. Soru önergesini hazırlayan Federal Sol Parti İç Politikalar Uzmanı Ulla Jelpke, asıl suç oranının daha yüksek olduğu kanaatinde. Jelpke, istatistiklere yansıyan sayıların sadece buzdağının görünen ucu olduğunu ifade ediyor. Jelpke, „Müslümanlara karşı işlenen birçok saldırı, hakaret, hak ihlalleri ve dışlamalar hiçbir şekilde istatistiklere dahil edilmiyor”, diyor.

Diğer yandan Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek de bu bağlamda bir Federal Almanya Müslüman Düşmanlığı Sorumlusu görevlendirilmesi talebinde bulunuyor.

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4