banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya'da sığınmacı yurduna el bombası

Aşağı Saksonya eyaleti İçişleri Bakanı Pistorius: "El bombası, savaş silahıdır. Kim sığınmacı yurduna el bombası atarsa o teröristtir"

29 Ocak 2016 Cuma 22:36
Almanya'da sığınmacı yurduna el bombası
 

Berlin (AA) - Almanya'da Baden-Würtemberg eyaletinin Villingen-Schwenningen kentindeki sığınmacı yurduna kimliği belirsiz kişilerce bir el bombasının atılması siyasetçiler tarafından kındandı.

Konstanz Başsavcısı Johannes-Georg Roth, olayla ilgili düzenlenen basın toplantısında, söz konusu sığınmacı yurduna eski Yugoslavya yapımı M52 tipi el bombası atıldığını açıkladı. El bombasının patlayıcı madde içerdiğini ancak ateşleyecek fitilin bulunup bulunmadığının henüz bilinmediğini ifade eden Roth, bombanın fitili olması ve teknik bir aksaklıktan dolayı patlamaması durumunda bunun büyük bir suç teşkil edeceğini söyledi. Roth, olayın soruşturmasının ise devam ettiğini bildirdi.

"El bombası, savaş silahıdır"

Aşağı Saksonya eyaletinin İçişleri Bakanı Boris Pistorius da sığınmacı yurdunda el bombası atılmasına tepki göstererek "El bombası, savaş silahıdır. Kim sığınmacı yurduna el bombası atarsa o teröristtir" ifadesini kullandı. 
Faillerin korku yaymak istediklerini aktaran Pistorius, “Çok vicdansız olmaya başladılar. Gaddarca ve bilinçli bir şekilde masum insanların ölümünü göze alıyorlar" dedi.

"Sokak terörü"

Baden-Württemberg eyaletinin Başbakanı Winfried Kreschmann ise kırmızı çizgileri geçen ve şiddet uygulayan aşırılığa toplumun karşı çıkması gerektiğine işaret ederek "Askeri silahlarla ilticacılara saldırmaları, inanılmaz bir durum" şeklinde konuştu. 
Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck de saldırıyı "sokak terörü" olarak niteleyerek Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sığınmacıların nasıl korunacağına ilişkin bir zirve düzenlemesini istedi. 

Villingen-Schwenningen kentinde Suriye, Afganistan, Irak ve Arnavutluk'tan toplam 104 sığınmacının kaldığı yurda dün gece saat 01.15'te bir el bombası atılmış ancak bomba patlamamıştı. 

Almanya'da sığınmacı yurtlarına karşı saldırıların geçen yıl büyük artış gösterdiği ifade edilmişti. 


(AA) Erbil Başay

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4