banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya'da Suriyeli sığınmacılar gül dağıttı

Suriyeli sığınmacılar Almanya'nın Köln kentinde gül dağıtarak olumsuz imajı silmek istediler

16 Ocak 2016 Cumartesi 22:42
Almanya'da Suriyeli sığınmacılar gül dağıttı

Almanya'nın Köln kentinde yılbaşında meydana gelen taciz ve gasp olaylarından mültecilerin sorumlu tutulmasının ardından bir kısım sığınmacı, çevre sakinlerine gül verdi. 


Köln - "Biz hepimiz birlikte Köln'üz" sloganıyla olayların meydana geldiği tarihi Köln Katedrali ile merkez tren garı arasındaki meydanda toplanan Suriyeli mülteciler, piyano çalıp tren istasyonundan çıkanlara gül dağıtarak yılbaşı olaylarında haklarında çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığı mesajı verdi.

Amaçlarının barışçıl bir gösteri yaparak kendilerini ifade etmek olduğunu belirten göstericiler, üzerlerinde "Cinsel istismara karşıyız", "Şiddete karşıyız", "Eşitlikten yanayız" ve "Hepimiz Köln'üz" yazılı pankartlar taşıdı.

Aynı meydanda toplanan Afganistan kökenliler de Suriyeli göstericilerle destek verdi. Soğuk havaya rağmen yaklaşık iki saat süren gösterinin ardından göstericiler olaysız şekilde dağıldı. Almanya'nın Köln kentinde yılbaşında meydana gelen taciz ve gasp olaylarından mültecilerin sorumlu tutulmasının ardından bir kısım sığınmacı, çevre sakinlerine gül verdi.

"Biz hepimiz birlikte Kölnüz" sloganıyla olayların gerçekleştiği tarihi Köln Katedrali ile merkez tren garı arasındaki meydanda toplanan Suriyeli mülteciler, piyano çalıp tren istasyonundan çıkanlara gül dağıtarak yılbaşında haklarında çıkan iddiaların doğru olmadığı mesajı verdi.

Amaçlarının barışçıl bir gösteri yaparak kendilerini ifade etmek olduğunu belirten sığınmacılar, "Cinsel istismara karşıyız", "Şiddete karşıyız", "Eşitlikten yanayız" ve "Hepimiz Kölnüz" yazılı pankartlar taşıdı.

Aynı meydanda toplanan Afganistan kökenliler de Suriyeli göstericilerle destek verdi.

Soğuk havaya rağmen yaklaşık iki saat süren gösteri olaysız sona erdi.

(AA) Mesut Zeyrek

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4