banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya'da Türk kökenli vekile ölüm tehdidi

Almanya'da Türk kökenli milletvekili Özcan Mutlu geçen hafta yazdığı bir makaleden dolayı ölüm tehdidi aldı.

29 Mart 2016 Salı 14:42
Almanya'da Türk kökenli vekile ölüm tehdidi


Yeşiller Partisi (Grüne) Federal Milletvekili olan Özcan Mutlu'nun sosyal paylaşım hesaplarındaki yorumlarda kendisine yönelik, ''Fare seni öldürmek gerek'', ''Yeşil Türk Nazisi'', Türk defol git'' gibi tehdit ve hakaretlerin yapılmasının ardından Mutlu sözkonusu kişilerden şikayetçi oldu.


Berlin - Almanya'da Türk kökenli Milletvekili Özcan Mutlu geçen hafta yazdığı bir makale nedeniyle ölüm tehdidi aldı.

Yeşiller Partisi'nden (Grüne) Federal Milletvekili Mutlu, sosyal paylaşım hesaplarındaki yorumlarda kendisine bazı tehdit ve hakaretlerin yapılmasının ardından bu yorumları yapanlardan şikayetçi oldu.

Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Alman Der Tagesspiegel gazetesi için okullarda demokrasi eğitimiyle ilgili bir makale kaleme aldığını belirterek, şunları kaydetti: 

''Makalemi sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarımda da paylaştım. Yapılan aşırı sağcı yorumlarda gerçekten sınır aşıldı. Beni ölümle açık açık tehdit ediyorlar. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum. Facebook'a da bir mektup yazarak durumu anlattım.'' 

İlk kez ölüm tehdidi almadığını, Almanya'da yabancı ada sahip tüm parlamenterlerin zaman zaman bunlara maruz kaldığını dile getiren Mutlu, ''Eskiden tehditler kapalı gelirdi. İsim yazmazdı. Ancak artık metot değişti. Artık açık isimle açık açık tehdit ediliyoruz.'' diye konuştu.

Mutlu soruşturmaların seyrini de eleştirerek, ''Daha önce aldığım tehdit nedeniyle şikayette bulunmuştum. E-postayla atılmış olması tehdit şartını tam olarak doldurmuyormuş. 2015 yılından bu yana hala soruşturma sürüyor.'' dedi.

(AA) Cüneyt Karadağ

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4