banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Anadolu Üniversitesi Forması ile Gelen Başarı

Dünya’nın önde gelen maratonlarından 50 bin kişinin katıldığı New York Maratonu'nda Hüdai Acemi 114. oldu.

08 Aralık 2015 Salı 14:26
Anadolu Üniversitesi Forması ile Gelen Başarı
Dünya’nın önde gelen maratonları arasında kabul edilen New York Maratonu her yıl olduğu gibi bu yılda kasım ayının ilk Pazar günü gerçekleşti. 1970 yılındaki ilk organizasyona toplam 127 kişi katılmış ve sadece 55 maratoncu bitirebilmiş, yarışı ancak 100 kişi izlemişti. New York Maratonu’nun tanınırlığının artması ile 2006 yılına gelindiğinde tüm  dünyadan başvuran 93 bin kişi içinden seçilen 37 bin kişi katılabildi. 2010 yılında katılma hakkı elde eden insan sayısı ise 43 bin iken, bu yıl 50 binin üzerinde katılım gerçekleşti.

2015 yılı New York Maratonu’nun bu yıl Köln’de yaşayanlar tarafından yakından tanınan önemli bir koşucusu vardı. Köln’de uzun yıllar öğretmenlik yapan ve halen Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları sınav organizasyonunda görev yapan Hüdai Acemi bu yıl New York Maratonu’na katılarak 4 saat 37 dakikalık derecesi ile bitiş çizgisine ulaştı. 67 yaşındaki Hüdai Acemi’nin bu derecesi, 65-69 yaş grubunda maratona katılıp da bitiş çizgisine ulaşabilen 420 kişi arasındaki sıralama sonunda 114. Olarak tescil edildi.

Bu yıla kadar; Köln, Bonn, Düsseldorf, Dortmund, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Atina, İstanbul, Roma, Barcelona, Paris, Londra, Rotterdam, Prag, Viyana, Stockholm gibi birçok tanınmış maratona katılan ve başarılı derecelere imza atan Hüdai Acemi’nin New York Maratonu’na katılımı, koşuyu tamamlayabilmesi, üstelik elde ettiği derece ile ilk yüze yakın bir sıralamaya girmesi başta Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu görevlileri, Köln’deki Türk öğretmenler ve Hüdai Hoca’nın öğrencileri arasında memnuniyetle karşılandı.

Hüdai Acemi ile New York Dönüşü yaptığımız görüşmede; ‘’Bu Maraton benim için önemli bir basamaktı. Bugüne kadar birçok önemli maratona katıldım. Yaşım itibari ile kendi derecemi daha iyi noktaya getirmeye çalışmak ve önemlisi parkuru tamamlamak ilk hedefim. New York bildiğiniz gibi bireysel olarak katılması güç bir organizasyon, Daha önce Londra Maratonu’na bireysel olarak başvurup katılamayınca, profesyonel organizatörler aracılığı ile katılmıştım. New York Maratonu’na da aynı yöntemle katıldım. New York Maratonu’na katılacağım kesinleştikten sonra, Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörü Dr. Atilla Doğan’a söylediğimde ‘’Hocam bizim formamızla koşarsanız çok memnun oluruz’’ dedi. Bu maratonun forma sponsoru Anadolu Üniversitesi’dir ve bana uğur getirdi. Hem maratonu tamamladım. Hem de sıralamada tahminimin üzerinde bir derece elde ettim.‘’ dedi. 

Hüdai Acemi’ye ''New York’dan sonra koşacak başka büyük maraton kaldı mı?'' diye sorduğumuzda ise aldığımız cevap etkileyici idi. 67 yaşındaki maratoncumuz Hüdai Hoca; ‘’Evet Allah sağlık ve güç verirse, başta Tokyo, Sydney, Rio olmak üzere, Boston ve Chicago maratonlarına da katılmayı düşünüyorum.’’ diyerek günlük yaşamları içinde rutini yaşayanlara cesaret verici hedefler gösterdi.

Anahtar Kelimeler: KölnAnadolu_üniversitesi

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4