banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Ankara'da Sultanahmet trafiği

Sutanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısı Ankara'yı harekete geçirdi.

12 Ocak 2016 Salı 12:08
Ankara'da Sultanahmet trafiği
 Sultanahmet Meydanı'nda bu sabah meydana gelen ve Valilik açıklamasına göre 10 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı terör saldırısı sonrası Ankara'da hareketli saatler başladı.

Günlük programında değişiklik yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konu ile ilgili son bilgileri almak için İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştü. 

Görüşmenin ardından Çankaya Köşkü'ne geçen Davutoğlu Güvenlik Zirvesi'ni topladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen güvenlik toplantısı basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Ali Sarıkaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun katıldı.

Güvenlik Zirvesi'nde Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen canice saldırı hakkındaki istihbarat raporları, alınan tedbirler ve olayın faillerinin hangi terör örgütleri olduğu üzerinde durulduğu tahmin ediliyor.

Bilindiği gibi son dönemlerde IŞİD'in canlı bombalar, PKK'nın ise değişik terör saldırıları ile Türkiye'nin Batı bölgelerinde ve turistik bölgelerinde ses getiren, halkı korku ve endişeye sevk eden, ekonomik ve sosyal hayata darbe vurmak isteyen eylemler peşindeydi. Bu nedenle bilhassa yılbaşı kutlamaları esnasında geniş güvenlik önlemleri alınmış, Ankara'da ise iki IŞİD militanı hazırladıkları bombalar ile yakalanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanahmet'teki canlı bombanın Suriye kökenli olduğunu açıkladı.

Yayın yasağı getirilen Sultanahmet saldırısının IŞİD ile mi yoksa PKK ile mi bağlantılı olduğu yapılan incelemeler sonucu belli olacak.  

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4