banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Avrupa'da sığınmacı krizi sürüyor

Macaristan'ın Sırbistan sınırındaki kontrollerini arttırması üzerine, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar başkent Belgrad'daki bekleyişlerine yeniden başladı

16 Temmuz 2016 Cumartesi 22:36
Avrupa'da sığınmacı krizi sürüyor
 

Macaristan'ın, Sırbistan sınırındaki sığınmacı geçişlerinde güvenlik kontrollerini arttırması üzerine, çoğunluğu Afganistan, Irak ve Pakistanlı yaklaşık 500 sığınmacı, başkent Belgrad'da Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak için bekleyişlerine devam ediyor. Sığınmacılar, başkentte bulunan Miksaliste'deki yardım merkezinde olumsuz hava koşullarına rağmen bekleyişlerini sürdürüyor.

Belgrad - Macaristan'ın, Sırbistan sınırındaki sığınmacı geçişlerinde güvenlik kontrollerini arttırması üzerine, çoğunluğu Afganistan, Irak ve Pakistanlı yaklaşık 500 sığınmacı, başkent Belgrad'da Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak için bekleyişlerine devam ediyor.

Başkentte bulunan Miksaliste'deki yardım merkezi temsilcilerinden Tajana Zadravec, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçiş rotalarının kapanmasına rağmen sığınmacıların beklemeye devam ettiğini ifade ederek, merkezde sadece aile ve yola tek başına çıkan sığınmacıların kaldığını söyledi.

Günde, sayıları 300 ile 400 arasında değişen sığınmacıların yiyecek ve giyecek hizmeti alabilmek için merkeze gelmeye başladığını belirten Zadravec, sığınmacıların her gün yeni umutlarla Macaristan sınırına ilerlediğini kaydetti.

Zadravec, yardım merkezinden 2015 yılında yaklaşık 170 bin sığınmacının geçtiğini belirtti.

Afganistanlı Ahmed Srzad, Fransa'ya gitmek istediğini söyleyerek, Türkiye ve Bulgaristan'ın ardından Sırbistan'a geldiğini ve Macaristan sınırından geçemediğini anlattı.

Pakistanlı Tamor Zavid de ailesine ulaşabilmek için bu yola çıktığını ifade ederek, "Bulgaristan üzerinden buraya geldim. Macaristan sınırında sorunlar yaşadım ama vazgeçmeyeceğim. Tek isteğim İtalya'daki ailemin yanına gidebilmek." dedi.

Sırbistan'da bulunan sığınmacıların çoğu umutlarını kaybetmediklerini belirterek, Macaristan veya Hırvatistan üzerinden Avrupa ülkelerine ulaşmak için bekleyişlerine devam edeceklerini ifade etti.

(AA) Lejla Bıogradlıja

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4