banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Avusturya'da aşırı sağ korkusu

Avusturya’da 6 adaydan hiçbirinin yüzde 50’nin üzerine oy alamaması nedeniyle cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı.

25 Nisan 2016 Pazartesi 20:40
Avusturya'da aşırı sağ korkusu


Avusturya'daki seçimlerde aşırı sağcı popülistlerin aldıkları yüksek oy, tüm Avrupayı korkuttu.


Kayıtlı 6 milyon 384 bin 331 seçmenin bulunduğu ülkede, seçimlere katılım yüzde 61,7 oldu.


Seçimin 22 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci turu en fazla oy alan iki aday arasında yapılacak.



İntertürk 

Avusturya'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda hiç bir aday gerekli yüzde 50 oya ulaşamazken aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nin adayı Norbert Hofer'in % 35,3 oy alarak birinci parti oluşu geniş bir kesimi endişeye sevk etti.

Hofer, 22 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerde Yeşiller Partisi tarafından desteklenen Alexander Van der Bellen ile yarışacak. Siyasi gözlemciler 72 yaşındaki Van der Bellen'in Norbert Hofer (45) karşısında zorlanacağını söylüyorlar.

Seçimlere 'Avusturya için ayağa kalk' ve 'Önce Avusturya' sloganları ile giden ve bunlar yanında bir hayli yabancı düşmanı sloganla kitlelerin korklarından istifade etmesini bilen Hofer'e göre İslam'ın Avusturya'da yeri yok.

Norbert Hofer Cumhurbaşkanı seçilirse 2018'deki genel seçimleri beklemeden anayasal yetkisini kullanarak ülkeyi hemen seçimlere götüreceğini söylüyor. Ülkede mülteci meselesi nedeniyle oluşan atmosferde FPÖ'nün oy oranının yüksek olduğu görülüyor. FPÖ bundan yararlanarak cumhurbaşkanlığı yanında parlamentoya ve hükümete de hakim olarak Avrupa'nın ortasında 'yabancılardan arındırılmış bir Avusturya' oluşturmayı hedefliyor.

Norbert Hofer'in ve FPÖ'nün başarısı ülkedeki yabancıların, mültecilerin, Türklerin, Müslümanların durumunu büyük ölçüde olumsuz anlamda etkileyecek. Optimistler ise, geçtiğimiz yıl Fransa'daki yerel seçimlerde görüldüğü gibi demokratik kamuoyunun popülist sağa karşı son turda birleşerek Höfer'in önünü kesebileceğini düşünüyor.

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4