banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Avusturya'da camiye saldırı

Yukarı Avusturya eyaletinin başkenti Linz'de bir camiye patlayıcı madde atılması sonucu yangın çıktı.

07 Temmuz 2016 Perşembe 19:47
Avusturya'da camiye saldırı
 

Yukarı Avusturya eyaletinin başkenti Linz'deki bir camiye patlayıcı atılması sonucu yangın çıktı. Ölen ya da yaralanan olmayan saldırıda camide maddi hasar meydana geldi


Viyana - Yukarı Avusturya eyaletinin başkenti Linz'de bir camiye patlayıcı madde atılması sonucu yangın çıktı. 

Geylani Hizmet Vakfı Cami Başkan Yardımcısı Selçuk Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde camiden ayrıldıklarını, saat 19.00 sıralarında camiye patlayıcı maddeyle saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Patlama sonrası çıkan yangının olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldüğünü belirten Dönmez, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını ancak cami içerisinde ciddi maddi hasar meydana geldiğini bildirdi.

Patlayıcı maddenin mescidin camından içeri atıldığını belirten Dönmez, "Patlayıcının ne olduğunu bilmiyoruz. Molotofkokteyli de olabilir. Cami içerisindeki halı komple yanmış, duvarı yıkılmış, kitaplar yerlere saçılmış ve mihrap zarar görmüş." dedi.

Cami imamı Mustafa Türkmen ise patlama sonrası dışarı çıktığını ve 18-20 yaşlarında birisinin olay yerinden koşarak uzaklaştığını gördüğünü anlattı.

Türkmen, Linz'de 2 hafta önce Boşnak Nur Derneği Camisi'ne domuz kafası bırakıldığını söyledi. 

Polis, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Graz'daki saldırıya istihbaratın karıştığı iddiası

Öte yandan 5 Mayıs'ta Steiermark eyaletinin başkenti Graz'da yapımı devam eden minareli İslam Kültür Merkezi camisine 2 domuz başı bırakılmasına askeri istihbaratın karıştığı iddia ediliyor.

Yeşiller Partisinden Peter Pilz, saldırganın suç ortağının askeri istihbarata çalışan bir yedek subay olduğunu öne sürdü. Savunma Bakanlığı iddiaları araştırmak üzere soruşturma başlattı.

(AA) Hasan Tosun

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4