banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Barzani ABD ile anlaştı

ABD Savunma Bakanlığı ile IKBY İçişleri Bakanlığı arasında Musul'un DAEŞ'ten kurtarılmasına ilişkin daha kapsamlı iş birliğini öngören askeri protokol imzalandı

12 Temmuz 2016 Salı 16:42
Barzani ABD ile anlaştı
 

Irak'ın Erbil kentine bağlı Selahaddin ilçesindeki IKBY Başkanlık konutunda ABD ile IKBY arasında askeri protokol imzalandı. IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin de katıldığı törende söz konusu askeri protokolü ABD adına Savunma Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Ellisa Slotkin ve IKBY adına İçişleri Bakanı Kerim Sincari imzaladı.

Erbil -  ABD ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) terör örgütü DAEŞ'in Musul'dan çıkarılmasına ilişkin birlikte daha kapsamlı hareket etmesini öngören askeri protokol imzalandı. 

Anlaşmaya varılan protokol dolayısıyla Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda imza töreni düzenlendi.

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin de katıldığı törende söz konusu askeri protokolü ABD adına Savunma Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Ellisa Slotkin ve IKBY adına İçişleri Bakanı Kerim Sincari imzaladı. 

Törenden sonra basına açıklama yapan IKBY Başkanlık Sözcüsü Ümit Sabah, "Bugün çok önemli bir toplantı yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi, özellikle terörle mücadele konusunda (ABD öncülüğündeki) uluslararası koalisyon güçleri ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ortak strateji ve iş birliğiydi." dedi. 

ABD ve IKBY yetkilileri tarafından imzalanan protokolün yaklaşık iki yıldır Peşmerge ve koalisyon güçleri arasındaki dayanışmanın ürünü olduğunu söyleyen Sabah, "Kürdistan Başkanı (Mesut Barzani) ve ABD Savunma Bakanı (Ashton Carter) arasında Aralık 2015'te önemli bir toplantı gerçekleşmişti. Bu toplantıda ikili iş birliğinin gelecekte daha da güçlendirilmesi için protokol sürecinin hazırlanmasına karar verilmişti. Bu anlaşma DAEŞ ile mücadele eden tarafların özellikle Musul'u kurtarma operasyonunda nasıl daha kapsamlı ortak hareket edeceklerine dair maddeler içeriyor." ifadelerini kullandı. 

(AA) İdris Okuducu



    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4