banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Barzani siyasi partiler ile görüştü

IKBY Başkanı Barzani, hükümet içerisinde yer alan bazı siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi

26 Ocak 2016 Salı 19:21
Barzani siyasi partiler ile görüştü


Erbil -  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, hükümet içerisinde yer alan bazı siyasi parti temsilcileri ile Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda bir araya geldi. 

Barzani'nin daveti üzerine toplantıya IKBY Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, KDP Politbüro Sorumlusu Fazıl Mirani ve Politbüro Üyesi Mahmut Muhammet, Kürdistan Yurtseverler Birliği'den (KYB) Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Genel Sekreteri 1'inci Yardımcısı Kosret Resul, Poliltbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, Kürdistan İslami Birlik Partisi'den (Yekgirtu) Genel Sekreteri Muhamet Fereç katıldı. 

Muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi ve İslam Toplum Partisi (Komela) ise toplantıya katılmayı reddetti. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. 

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, tarafların toplantıda bölgedeki başkanlık krizi, Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların çözülmesi, ekonomik krizin iyileştirilmesi ve olası referandum için bazı önemli konuları ele aldığı belirtildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Bölgedeki kriz ve sorunların göz önünde bulundurularak herkesin sorumlu bir şekilde hareket etmesi ve bölge başkanlığı konusunu ise tarafların herhangi bir siyasi çekişme içerisine girmeden çözmesi gerekiyor" ifadesini kullandı. 

Toplantıda alınan bazı kararlar hakkında şu ifadelere yer verildi: 

"Toplantıya iştirak eden taraflar yapılacak referandum sürecine destek verecek ve bu sürecin başarılı bir şekilde sonuçlanması için ulusal tek bir sesin meydana getirilmesi için çalışma yapacak. Söz konusu ulusal sesin meydana getirilmesi de elbette Kürtlerin kendi içerisindeki birliği, siyasi taraflar ve Kürdistan halkı arasındaki güvenden geçiyor. Siyasi taraflar, Kürdistan halkının kendi kaderini tayin edebilmesi ve bu kararı dünyaya ilan etmeleri için bu fırsatın kendilerine sunulması konusunda hemfikirler. Parlamento ve hükümetin daha aktif bir hale getirilmesi, bölge başkanlığı sorunun çözülmesi ve referandumun düzenlenmesi için bir komitenin kurulmasına karar verildi. Söz konusu komitenin tüm çalışmalarını rapor halinde bir sonraki toplantıda taraflara sunması gerekiyor." 

Toplantıda ayırca Kürt bölgesinin, bölgedeki çatışmaların bir parçası olmaması ve memur maaşlarının eksiksiz ödenmesi için hükümet tarafından başlatılacak reform sürecine destek verilmesi yönünde kararların da alındığı kaydedildi.


(AA) İdris Okuducu




Anahtar Kelimeler: Barzani Kuzey_ırak

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4