banner3

16 Nisan 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Barzani: Zor durumdayız

Barzani: ''iç göçmen ve sığınmacıların sorunlarının çözülmesine yönelik reform yapılması hususunda BM, G 7 ve AB ülkelerinden yardım talebinde bulunuyoruz"

07 Mart 2016 Pazartesi 17:27
Barzani: Zor durumdayız


IKBY Başkanı Barzani: 
" DAEŞ ve beraberinde gelen sığınmacılarla birlikte iç göçmen krizi konusunda kimse Kürdistan bölgesine yardım eli uzatmadı. Bölgenin tek gelir kaynağı olan petrol fiyatlarında meydana gelen ciddi düşüş, halkımızı maddi olarak zor duruma soktu. Terörle mücadelede daha aktif olunması, iç göçmen ve sığınmacıların sorunlarının çözülmesine yönelik reform yapılması hususunda BM, G 7 ve AB ülkelerinden yardım talebinde bulunuyoruz"

BM Irak Temsilcisi Kubis: "Kürdistan bölgesinin içerisinde olduğu ekonomik ve güvenlik krizden başarılı bir şekilde çıkabilmesi için uluslararası toplumlar gereken yardımlarını esirgemeyecektir"


Erbil - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak'taki Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), Dünya Bankası ve G 7 misyon temsilcileriyle Erbil'deki başkanlık konutunda görüştüğü belirtildi.  

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada,  Barzani'nin BM Irak Temsilcisi Jan Kubis, ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones,  İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker, Japonya Bağdat Büyükelçisi Fumio Iwai, AB Irak Büyükelçisi Patrick Simonetta, Kanada Irak Temsilcisi Robert Bistro, Almanya Bağdat Büyükelçisi Yardımcısı Milan Simandel, Fransa Erbil Büyükelçisi Alain Guépratte ve  Dünya Bankası Irak Temsilcisi Robert Bou Jaoude ile bir araya gelerek Kürt bölgesinin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz, terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen mücadele ve hükümet içerisinde yapılması planlanan reform sürecinin ele alındığı ifade edildi.

"BM, G7 ve AB'den yardım talebinde bulunuyoruz"

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Terör örgütü DAEŞ ve beraberinde gelen sığınmacılarla birlikte iç göçmen krizi konusunda kimse Kürdistan bölgesine yardım eli uzatmadı. Bölgenin tek gelir kaynağı olan petrol fiyatlarında meydana gelen ciddi düşüş, halkımızı maddi olarak zor duruma soktu. Terörle mücadelede daha aktif olunması, iç göçmen ve sığınmacıların sorunlarının çözülmesine yönelik bir reformun yapılması hususunda BM, G 7 ve AB ülkelerinden yardım talebinde bulunuyoruz" dedi. 

IKBY hükümeti içerisinde yapılacak reformun hedefine ulaşması için ellerindeki tüm imkanları seferber edeceklerini aktaran Barzani, "Bu sürecin başarılı bir şekilde amacına ulaşması konusunda çok kararlıyız. Bunun yanında Kürdistan'daki siyasi krizin çözülmesi için gerekli taraflarla görüşme halindeyiz" diye konuştu. 

Öte yandan misafir heyetin adına konuşan BM Irak Temsilcisi Kubis ise uluslararası toplumun Kürt bölgesinin terörle mücadele ve iç göçmen konusunda yaptığı fedakarlıklardan haberdar olduğunu belirterek şunları kaydetti: 

"Kürdistan bölgesinin içerisinde olduğu ekonomik ve güvenlik krizden başarılı bir şekilde çıkabilmesi için uluslararası toplum gereken yardımlarını esirgemeyecektir. Bunun yanında hükümet içerisinde yapılacak reform adımlarına da destek verilecektir." 

Dünya Bankası Irak Temsilcisi Jaoude ise ekonomik krizin atlatılması için atacakları adımlara ilişkin Barzani'yi bilgilendirdiği belirtildi. 

(AA) İdris Okuducu

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4