banner3

23 Nisan 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Batı Avrupa Yerel Medya Çalıştayı Sona Erdi

Avrupa’nın değişik ülkelerinde gazete, dergi yayınlayan ve internet gazeteciliği yapan kişiler “Batı Avrupa Yerel Medya Çalıştayı”nda biraraya gelerek sorunları tartıştılar.

21 Mart 2016 Pazartesi 12:10
Batı Avrupa Yerel Medya Çalıştayı Sona Erdi


Frankfurt (Adnan Öztürk)

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen  “Batı Avrupa Yerel Medya Çalıştayı” 19 ve 20 Mart 2016 tarihlerinde  Frankfurt Hilton Otel’de gerçekleşti.  2 gün süren çalıştayın açış konuşmasını YTB başkanı 
Doç. Dr. Kudret Bülbül yaptı.  

 

Bülbül açış konuşmasında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın faaliyetlerini ve düzenlenen programla ilgili hedeflerini anlattı. 


KONULAR ÜÇ PANELDE TARTIŞILDI

 

Çalıştayda 3 ayrı oturum yapıldı.  İlk oturumda TRT genel müdürü Şenol Göke, Basın Yayın Genel Müdürü Yakup Karaca ve Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya yer alarak kurumlarıyla ilgili açıklamada bulundular. İkinci oturuma  gazeteci yazar Eren Güverçin, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ahmet Külahçı ve  T.C. Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz katılarak Diaspora Medyası’nın Önemi konusunu tartıştılar. Son oturumda ise Ahmet ÖzayMustafa Kartoğlu ve Burhan Carlak „İslamofobiya ve Medya“ ile ilgili görüşlerini bildirdiler.

 

ATÖLYE ÇALIŞMASINA 70 KİŞİ KATILDI

 

Çalıştayın ikinci günü saat 9.45’de başladı. Avrupa’da Türkçe Yayın Yapan Medya Organları ve Sorunları konulu atölye çalışması yapıldı. 8 ayrı grup ile 70 kişinin dahil olduğu atölye çalışmasında sorunlar ve çözüm yolları dile getirildi. Daha çok aylık ve ücretsiz dağıtılan, reklamlarla finanse edilen gazete sahiplerinin görüş bildirdiği çalıştayda elde edilen veriler maddeler halinde tesbit edildi. Çalıştayın kapanış konuşmasını YTB başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül yaptı.  

 

DEĞERLENDİRİLİRSE FAYDALI ÇALIŞTAY OLDU

 

Çalıştayı değerlendiren katılımcılar, „Çalıştayın isminin “Batı Avrupa Yerel Medya Çalıştayı”  olmasını önemsiyoruz. İlk defa böyle çok detaylı bir toplantı yapıldı. Sorunlarımız, beklentilerimiz, çözüm yolları tesbit edildi. Gerek YTB başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül gerekse Basın Yayın Genel Müdürü Yakup Karaca olumlu mesajlar verdiler.“ şeklinde konuştular.

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4