banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Bosna Hersek AB üyeliğine başvuruyor

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Covic, ülkesinin 15 Şubat'ta AB üyeliği için resmen başvuruda bulunacağını açıkladı

26 Ocak 2016 Salı 19:30
Bosna Hersek AB üyeliğine başvuruyor


Saraybosna - Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Covic, ülkesinin 15 Şubat'ta Avrupa Birliği (AB) üyeliği için resmen başvuruda bulunacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Covic, son günlerde ülke kamuoyunda sıkça gündeme getirilen AB üyeliği başvurusu konusuna açıklık getirdi.

AB Dönem Başkanı Hollanda'nın devlet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler neticesinde üyelik başvurusunu 15 Şubat'ta yapma konusunda mutabık kaldıklarını belirten Covic, "Dürüst olmam gerekirse üyelik başvurusu için hazır olup olmadığımız konusunda fikir ayrılıkları vardı. Bana göre, bu başvuruyu daha önce yapmalıydık" ifadesini kullandı.

Covic, üyelik başvurusunda bulunarak aynı zamanda AB ile müzakerelere ve üyeliğe adanmışlıklarını da göstermiş olacaklarını vurgulayarak, "Gelecek yıl başlarında aday ülke statüsü alacağımızı düşünüyorum ancak aday ülke statüsü almamızın da bu aşamada önemi yok. Zaman içinde müzakereler kapsamında fasıllar açmaya başlayacağız" ifadesini kullandı.

Adaylık başvurusunun ardından her şeyin daha hızlı ilerleyeceğine inandığını söyleyen Covic, "AB üyeliği bizim çıkarımızadır ve bunu kendimiz başarmalıyız" dedi.


(AA) Dejan Maksimoviç,Kayhan Gül
Anahtar Kelimeler: Bosna-hersek Avrupa_birliği

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4