banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Camilere saldırılar bitmiyor

Almanya'da Hamm-Herringen Camisine saldırı - Cami saldırılarının ardı arkası kesilmiyor

06 Ekim 2016 Perşembe 00:35
Camilere saldırılar bitmiyor
 

Almanya'nın kuzeybatısında, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Hamm-Herringen şehrinde DİTİB Ulu Camisine yapılan ve son zamanda bilhassa camilere yönelik saldırıların artış göstermesi Müslüman toplumunu endişeye sevk ediyor.

5 Ekim 2016 tarihinde 14:30 – 15:30 sularında Hamm-Herringen kentinde inşaatı devam eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)‘ne bağlı Ulu Camii‘nin duvarlarına İslam karşıtı yazılar yazıldı ve Nazilerin sembolü gamalı haç çizildi. İnşaat halindeki caminin duvarlarına İslamiyet, Türkiye ve cami isimleri zikrederek hakaret içerikli yazılar yazıldı.

Haftasonu kermes hazırlıklarının yapıldığı alan devamlı kullanılmakta iken sözkonusu saldırı farkedildikten sonra cami yönetimi ile eş zamanlı polis, Başkonsolosluk bilgilendirildi. Saldırı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Hamm polisi, suç unsuru yazıların kapatılmaması ve kriminal incelemenin ardından boyanılabileceği açıklamasında bulundu.

Olayın ardından, Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Aşıkoğlu ve Din Hizmetleri Ataşesi Suat Okuyan, DİTİB Ulu Camii Dernek Başkanı Muharrem Gümüşkaya’yı arayarak saldırı ile ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Saldırı sonrası cami derneğine ziyarette bulunan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann da, "Bu yazıları şiddetle kınıyorum. Bu kabul edilebilecek bir olay değil. Şehrimiz uyuma örnek bir şehir, böyle olayların yaşanması bizleri üzüyor. Yıllardır bunlarla mücadele ettik. Bu mücadelemize devam edeceğiz ve Hamm’da böyle olaylara asla tolerans göstemeyeceğiz’’ dedi.
Anahtar Kelimeler: Almanya Hamm-herringen

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4