banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

CDU, liberal İslam'dan yana

CDU sözde 'liberal İslam' kuruluşlarının söz sahibi olmasını istiyor

21 Haziran 2017 Çarşamba 17:51
CDU, liberal İslam'dan yana
 

İntertürk

Fraunkurter Allgemeine Gazetesinin haberine göre, Berlin Humbold Üniversitesindeki İslam İlahiyatı ile ilgili tartışmalar yeni bir yön almış bulunuyor. Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) Berlin teşkilatının yayınladığı bir açık mektupta liberal seslerin danışma kurulunda olmayışı eleştiriliyor.

Bilindiği gibi ilahiyat fakültelerindeki danışma kurullarının ders müfredatı ve öğretim görevlisi seçiminde söz hakkı bulunuyor. CDU bu sebeple danışma kurulu üyelerinin sayısını arttırarak sözde 'liberal İslamı' temsil eden teşkilatları da danışma kuruluna dahil etmek istiyor.

Şu an danışma kurulu için Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB), Süleyman Hilmi Tunahan Cemaatine bağlı İslam Kültür Merkezleri Birliği (VİKZ), Milli Görüş ağırlıklı Berlin İslam Federasyonu (İFB) ve Almanya Şii Cemaatleri Toplumu öngörülüyor. CDU Berlin teşkilatı bu kuruluşları muhafazakar olarak değerlendiriyor ve değiştirilmesini istiyor.

Hristiyan Demokratların belgesinde Suriye'li İslam Bilimcisi Lamya Kaddor’un “Liberal İslam Birliği”, CDU’lu Konrad-Adenauer-Vakfı’nın kurdurduğu “Almanya Müslüman Forumu” ve Seyran Ateş'in yeni kurduğu Berlin İbn-Rüşd-Goethe-Cami'den temsilcilerin ilahiyat danışma kuruluna girmesi için ısrarda bulunuluyor. İbn-Rüşd-Goethe-Cami'nin ise toplam altı hissedarı ve ortağı bulunan kamu yararlı Ltd. Şti. (GmbH) olduğu biliniyor.

Son zamanlarda bir çok çevre tarafından muhatap alınan bu kuruluşların üye sayılarının ve temsil yetkilerinin oranı hususunda kamuoyunun yeterli bilgisi bulunmuyor.

 

Anahtar Kelimeler: Cdu Liberal İslam Almanya

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4