banner3

23 Nisan 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

DİTİB Saldırıyı Kınadı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Sultanahmet'teki saldırıyı kınadı

12 Ocak 2016 Salı 19:40
DİTİB Saldırıyı Kınadı
 Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bugün yayınladığı bir mesajla Sultanahmet'teki saldırıyı kınadı, hayatını kaybedenler için taziyelerini belirtti.

DİTİB tarafından yayınlanan kınama ve taziye mesajı şöyle:
''Bugün öğleden önce İstanbul’da bir terör saldırısı gerçekleştirildi. İlk alınan bilgilere göre Alman turistler de ölü ve yaralıların arasında bulunmaktadır. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz.  Düşünce vedualarımız şu saatlerde onlar ve yakınlarıyla.

Failler, seçtikleri saldırı yeri ile amaçlarının ne olduğunu açıkça gösteriyorlar. Farklı inanç ve kökenlere sahip insanların daha iyi tanışma ve barışçıl şekilde bir arada yaşamalarını önlemek istiyorlar. Müslüman dini kuruluş olarak biz, bu hain ve insanları hiçe sayan motiflere kararlı şekilde karşı durmaktayız.

Korku ve nefretin üstün gelmesine izin vermeyeceğiz. Hep birlikte daha fazla samimiyete ve hürriyete kefili olmaktayız. Hangi köken ve inanç olursa olsun, birbirimize daha yakın duracağız.

Allah ölenlere rahmetiyle muamele eylesin, geride kalanlara sabır ve yaralılara da sağlık ve şifa ihsan eylesin. Barış içinde birlikte yaşamak için bütün insanların kalbini nefretten temizlesin.''

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4