banner3

16 Nisan 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

DİTİB'de anlamlı veda

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü Işık Uğurlu düzenlenen bir veda programı ile görevinden ayrıldı

11 Şubat 2016 Perşembe 16:32
DİTİB'de anlamlı veda


Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesinde Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü Işık Uğurlu’ya Genel Merkez’de veda programı düzenlendi.


İntertürk - Köln

30 yıla yakın yürüttüğü görevinden kendi isteği ile ayrılan Uğurlu  onuruna düzenlenen  veda programına, T.C. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, DİTİB ve Sosyal Dayanışma Merkezi Personeli katıldı.

Veda töreninde bir konuşma yapan DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, “Işık beyi, bedeni olarak uğurluyoruz, dostluğumuz, ilişkimiz baki kalacak, devam edecek, bu bir şekli ayrılıştır” dedi.

Bu camiaya hizmet eden herkesin DİTİB’in bir parçası olduğuna vurgu yapan Aşıkoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Işık bey uzun yıllar DİTİB camiasına hizmet etmiş bir arkadaşımız. Öğretmen olarak başladığı daha sonra da yöneticilik yaparak DİTİB’in çalışmalarına epeyce katkı sağlamıştır. Her zaman kendisi DİTİB’in bir parçası olarak kalmaya devam edecektir. Bugün içimizde bir hüzün ve  ayrılık var. Eğitim, kültür ve uyum kurslarından, sosyal etkinliklere kadar bizi bugüne özveriyle taşıyan Işık beye teşekkür ediyorum. İnşallah kendilerinin manevi desteğiyle de bu çalışmalar devam edecektir. 30 yıla aşkın hizmet eden arkadaşlarımızdan emekli olanlar var, emekliliği yaklaşanlar var, ben hepsine teşekkür ediyorum. Bir elin parmakları gibi DİTİB bir bütündür. Bu camiaya hizmet edenlerin hepsi bizim bir parçamız. Işık beye bugüne kadar ki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendileri zaman zaman gelerek veya bizatihi katkı sunarak, desteğini devam ettirmesini temenni ediyorum. Bundan sonraki hayatında kendisine sıhhat, afiyet, esenlik, huzur ve mutluluk diliyorum.”

Işık beyin bugün aramızdan ayrıldığını fakat kalplerimizden hiç bir zaman ayrılmadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin’de duygularını şöyle dile getirdi: “Kurumlar insanlardan oluşan fakat insanlardan çok daha geniş ve çok daha büyüktür. Bununla birlikte bazı insanlar kurumlardan ayrıldığı vakit bazı şeyler kopar, bazı şeylerin bir araya getirilmesi gerekir. Işık bey böyle bir insandı. Kültüre, sanata yani buradaki insanımızın Anadolu’nun özüyle bağlarını güçlendirmek, buna katkı yapmak, ailesinden dönem dönem de kendi sağlığından fedakarlıklarda bulunarak çok önemli katkılar yapmıştır. Belli konumlara gelmiş bir çok genci yetiştirmiştir. Kendisine ve ailesine sağlık ve mutluluklar diliyorum.

 „Geçmişten günümüzde karalerde Işık Uğurlu “sinevizyonunun ardından veda konuşması yapan Işık Uğurlu, görevinden kendi arzu ve isteğiyle ayrıldığını ifade etti. Uğurlu duygularını şöyle dile  getirdi: „DİTİB’in ilk temelinin atıldığından buyana öğrencilik zamanlarından beri DİTİB’in hep içerisinde olduk. 1986 yılında Almanca öğretmeni olarak başladığımız sonrada idarecisi olmaktan şeref duyduğumuz bir 30 yılı tamamlamış olduk. O günden bugüne Merkezimizde bir çok kıymetli insanla birlikte çalıştık. 1986 ile 2015 yılları arasında eğitim ve kültür kurslarımızla 30 bin insana fayda sağlanmıştır. Bunların 22 bini eğitim, 8 bini kültür kurslarımızdan istifade etmiştir. 70 bine yakın insana telefonla veya yüz yüze danışmanlık ve rehberlik konusunda hizmet verilmiştir. DİTİB Almanya en büyük sivil kitle kuruluşudur. DİTİB, sorumluluğu da bu denli büyük olan bir kurumdur. Bütün yönetim kurullarına, genel başkanlarıma ve  mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.“

Anahtar Kelimeler: Ditib ışık_uğurlu Köln

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4