banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

DİTİB'den Teröre Lanet

DİTİB Belçika'nın başkenti Brüksel'de meydana gelen terör saldırısını yayınladığı sert bir açıklama ile kınadı

22 Mart 2016 Salı 16:33
DİTİB'den Teröre Lanet
 

İntertürk - Köln

Belçika'nın başkenti Brüksel'de meydana gelen terör saldırısı Diyanet İşleri Türk İslam Birliği - DİTİB tarafından yayınlanan sert bir bildiri ile kınandı. DİTİB'in söz konusu açıklaması şöyle:

Terörün Her Türlüsünü En Şiddetli Biçimde Lanetliyoruz

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 22 Mart 2016 Salı günü sabah saatlerinde, masum halka yönelik olarak her türlü değerden yoksun teröristlerce düzenlenen hain saldırı sonucu onlarca masum insan hayatını kaybetmiş, pek çok insan da yaralanmıştır. 

Brüksel’in farklı mekânlarında gerçekleştirilen ve masum insanların hayatlarını kaybetmelerine yol açan bu saldırılar, toplumda terör ve endişe havası oluşmasına sebep olmuştur. Kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, kime karşı olursa olsun, terör bir insanlık suçudur. Brüksel, İstanbul ve daha önce Ankara’da gerçekleştirilen terör eylemleri insanlığı hedef almakta, ortak değer ve idealler etrafında kurumsallaşan huzur ve barış arayışını da tehdit etmektedir.

Dünyadaki istikrar ve barışa karşı yapılmış bu ve bütün menfur terör saldırıları, Almanya’daki cami cemaatimiz ve Müslüman kardeşlerimiz tarafından da büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) olarak, dünyanın neresinde olursa olsun her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün karşısındayız. Bu vesileyle Belçika halkına başsağlığı diliyor, bir daha böylesine saldırıların dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Bu hunharca saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin ve Belçika halkının acılarını paylaşıyor, taziyelerimizi iletiyor ve saldırılarda yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4