banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

DİTİB'ten ‘casus imam’ iddialarına araştırma

DİTİB'ten yapılan yazılı açıklamada, Almanya’daki camilerde görev yapan imamların F. Gülen yanlılarına ait bilgileri Türk hükümetine aktardıklarına dair iddiaların ‘titiz ve şeffaf’ bir şekilde araştırılacağı belirtildi.

17 Aralık 2016 Cumartesi 20:14
DİTİB'ten  ‘casus imam’ iddialarına araştırma
 

İntertürk-Köln

Merkezi Köln'de bulunan ve son günlerde kendisine bağlı imamların Türkiye hükümetine casusluk yaptığı iddialarıyla gündeme gelen DİTİB konu hakkında yaptığı basın açıklaması ile iddialara cevap verdi.

Casusluk iddialarının reddedildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi: ''DİTİB derneklerinde görevli olan imamlar bu günlerde kamuoyunun gündemindedirler. Aktüel olarak bir kısım imamlar Gülen taraftarları hakkında bilgi toplamakla suçlanmaktadır. Bu iddialar hafife alınamaz. Camilerde görev yapmakta olan imamlar güvenilen şahsiyetlerdir ve karşılıklı güvene dayalı olarak görev yapmaktadırlar. Bireylerin hatalı davranışları imamların barışı sağlayıcı dini ve sosyal hizmetlerini zedelememelidir.

En büyük dini cemaat olarak sadece kendi üyelerimize karşı değil, toplumun bütününe karşı sorumluluk taşıyoruz. Yıllardır bu doğrultuda hareket etmekteyiz. İmamlar bizim partnerimizdir ve bizi din hizmetinde desteklemektedirler. Ancak her kim asli görevi dışında bir faaliyet yaparsa amacımıza uygun hareket etmemiş olur.

DİTİB dini cemaat olarak bu ciddi ithamları şeffaf ve net bir şekilde araştıracaktır. Nihayetinde görevini kötüye kullanan kişiler sonuçlarına katlanmak durumunda olacaktır. Kuruluş olarak gerekli adım ve tedbirleri istişare edeceğiz.

DİTİB dini bir cemaattir. Bu yönüyle istisnasız toplumun ve bireyin huzuruna katkı sağlar. Her bir cemiyetimizin amacı ve yararı doğrultusunda hareket eder. Çünkü DİTİB cemiyetlerimize aittir ve onların yararını gözetir.''

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4