banner3

18 Nisan 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Ermeni Tasarısı Bundestag'dan geçti

Büyük tartışmalara neden olan Ermeni Tasarısı 1 karşı ve 1 çekimser oyla Bundestag'dan geçti. Tasarı 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendiriyor.

02 Haziran 2016 Perşembe 13:58
Ermeni Tasarısı Bundestag'dan geçti
 

İntertürk

Almanya ile Türkiye arasında gerilime neden olan Ermeni Tasarısı bugün Federal Alman Meclisi (Bundestag)'da yapılan oylama ile kabul edildi. Oylamada 1 karşı ve 1 çekimser oy kullanıldı.

Tüm partilerin ortak tasarısı olarak Bundestag'a gelen tasarı, 1915 hadiselerini Türklerin Ermenilere yaptığı bir soykırım olarak nitelendiriyor. Federal Almanya daha önce aldığı bir kararda hadiseleri karşılıklı katliam olarak değerlendiriyordu. Meclis Başkanı Lammert oturumu açarken yaptığı konuşmada Türkiye'yi kendisinden önceki dönemde yaşananlardan sorumlu olmamasının bilinciyle tarihiyle yüzleşmeye ve soykırımı kabul etmeye çağırdı.

SPD'li Rolf Mützenich, oturumun konusunun Erdoğan'ın mahkumiyeti olmayıp Eermenilere yapılan soykırım olduğunu söylerken, Sol Parti'den Gregor Gysi de Erdoğan'ı ve Türkiye'yi eleştirdi. Türkiye'nin bugünkü politikalarına karşı çıkan Gysi, Türkiye'nin tutumuna sessiz kalan Merkel'i de sessiz kalmakla suçladı.

Türklerin 1915'te sadece Ermenilere değil bir çok başka hıristiyan gruba da soykırım uyguladığını iddia eden Yeşiller Partisi eş başkanı Cem Özdemir, Irak, Suriye ve Türkiye gibi ülkelerde bugün de Hıristiyanlara karşı takibatın devam ettiğini ileri sürdü.

Oylamadan sonra davetli sıralarındaki Ermeni temsilciler Almanya'ya teşekkür eden ve 'Tanınma'nın hemen gerçekleşmesini talep eden plaketler açtılar. 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4