banner3

18 Nisan 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Gabriel Eide ile Kıbrıs'ı görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel: "Müzakerelerde, birçok engel yoldan kaldırıldı. Şimdi vazgeçmeden tüm tarafların kabul edebileceği anlaşmaya doğru, yolun son bölümünün de cesaret ve uzlaşmayla gidilmesi lazım"

06 Nisan 2017 Perşembe 17:57
Gabriel Eide ile Kıbrıs'ı görüştü


Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel (sagda), başkent Berlin'de BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel danışmanı Espen Barth Eide ile bir araya geldi.



Berlin - Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Kıbrıs müzakerelerinde birçok engelin kaldırıldığını, şimdi yolun son bölümünün de tarafların kabul edeceği anlaşmaya doğru cesaret ve uzlaşmayla gidilmesi gerektiğini söyledi.

Gabriel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Bart Eide ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Rum lider Nikos Anastasiadis ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın müzakerelere yeniden başlanması kararını almalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Müzakerelerin bugüne kadar hiç olmadığı kadar ilerlemiş olmasının Eide'nin çabalarından da kaynaklandığı belirten Gabriel, "Müzakerelerde, birçok engel yoldan kaldırıldı. Şimdi vazgeçmeden tüm tarafların kabul edebileceği anlaşmaya doğru, yolun son bölümünün de cesaret ve uzlaşmayla gidilmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Gabriel, Almanya'nın, müzakere sürecini güçlü bir şekilde ve yürekten desteklediğini vurgulayarak, "Çünkü yeniden birleşme, tüm taraflar ve Avrupa için büyük bir başarı olur." ifadesini kullandı.

(AA) Erbil Başay

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4